Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Zak Brown o zgornji meji proračuna
Takoj na 150 milijonov
Šef McLarna Zak Brown ni pristaš postopnega zniževanja zgornje meje proračuna in bi takoj uvedel 150 milijonov dolarjev na sezono.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. december 2018 | 7:40:49

Ekipe F1 tačas na številnih sestankih poskušajo najti skupni imenovalec v pogledu bodoče zgornje meje proračuna. Medtem ko nekateri nasprotujejo postopnemu zniževanju proračuna – kar se načrtuje od leta 2021 naprej -, bi McLaren takoj naredil oster rez. "Želel bi si, da bi se leta 2021 uvedla končna načrtovana zgornja meja proračuna, ne pa da se to stori postopoma od leta 2021 do 2023," je pojasnil Zak Brown, šef McLarna.

Tačas je predvideno, da se bo zgornja meja proračuna po letu preverjanja od 2021 zniževala v treh stopnjah. Od 200 milijonov dolarjev, bodo letni proračun ekip najprej znižali na 175 milijonov, preden bi pristali na končnem znesku 150 milijonov.

"Sem veliki podpornik, kar zadeva tudi spremenjeno porazdelitev prihodkov," tako Brown, ki zahteva, da se denar od televizije bolj enakomerno porazdeli med ekipe. Po besedah Browna, bi to vodilo do tega, da bi tudi ostale ekipe postale konkurenčnejše. Američan še priznava, da pri njegovem mnenju pomembno vlogo igra tudi lasten interes.

Pred desetletjem, ko se je McLaren boril še za naslov prvaka, takšnih izjav verjetno ne bi slišali. Kako hitro se lahko spremeni mnenje, pa nam nazorno kaže tudi Red Bull. Medtem ko mora McLaren od začetka sezone 2018 Renaultu plačevati pogonske enote, pa bo ekipa iz Milton Keynesa prihodnje leto uživala na račun denarja Honde, saj bodo znova dobili nekakšen status tovarniške ekipe.

Od podpisa pogodbe Red Bulla s Hondo, se je veselje rdečih bikov o zgornji meji proračuna občutno zmanjšalo, čeprav so bili pred tem še veliki, če že ne največji zagovorniki. Na drugi strani pa se Brown še naprej zavzema za varčevalne ukrepe. "Če bi se za zmage borilo osem od desetih ekip namesto samo dveh, bi navijači dobili bistveno boljši šov. Vse to bi bilo tudi zdravo za naš šport, za televizijo, za vse. Imeli bi le zmagovalce."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
naj zamrznejo tehnični pravilnik za 10 let pa ne bo noben trošil denarja samo ker se dimenzije krilc spreminjajo iz leta v leto. preprosto bi lahko uporabljali enaka krilca za monzo 10 let. (razen hrt-ja ki je v času bruna senne monzo odpeljal kar s krilci iz monaka)
5.12.2018 19:22:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija