Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ross Brawn
Honda mora razumeti realnost F1
Športni šef F1 Ross Brawn verjame, da bi lahko naveza Honda in Red Bull slavila velike uspehe, če bodo Japonci razumeli realnost kraljevega razreda motošporta in ne bodo živeli v nekem sanjskem svetu.
Bojan Vrbnjak Arhiv
7. januar 2019 | 7:59:31

Če želi Honda z Red Bullom slaviti uspehe, potem morajo biti Japonci povezani z realnostjo F1, pravi na primer športni šef kraljevega razreda motošporta Ross Brawn. Britanec pozna delo japonskega proizvajalca, ker je bil v preteklosti šef ekipe Honda, preden je le-ta po sezoni 2008 zapustila F1. Takrat so bili inženirji, tako Brawn, nekoliko oddaljeni od realnosti.

Brawn se spominja: "Ko sem pričel z delom, so bili mnenja, da je njihov motor eden izmed najboljših. Ampak ker sem poznal Ferrari, je bilo jasno, da Hondin motor ni spadal med najboljše," tako Britanec, ki je moral Hondi najprej pokazati realnost in zagotoviti, da so inženirji delali na pravi področjih, postavljali prave prioritete in da so imeli natančno sliko celotne situacije.

Enako mora sedaj storiti tudi Red Bull, sploh ob dejstvu, da se je o njihovem novem motornem partnerju v prvih štirih letih od povratka govorilo prej o nezanesljivosti in pomanjkanju zmogljivosti. Ampak Japoncem je na podlagi sodelovanja s Toro Rossom uspelo prepričali tudi prvo ekipo proizvajalca energijskih pijač , da lahko izdelajo motor, s katerim se bo lahko ekipa borila za naslov prvaka, kar je tudi veliki cilj Red Bulla.

Brawn je prepričan, da ima Red Bull potrebne sposobnosti, da novega partnerja Hondo spravi na pravo pot. Hondi naj bi na poti do vrha pomagala predvsem boljša komunikacija. "Če zelo dobro poznaš svoje slabosti in moči in zagotoviš, da se osredotočaš na prave stvari, potem bodo nedvomno v zelo močnem položaju," verjame Britanec.

In to naj bi Hondi, po spodletelem zakonu z McLarnom, dalo svežega vetra v jadra. "Red Bull je sijajno dirkaško podjetje, ki izdeluje izjemne dirkalnike. Za Hondo je to dobra možnost za uspeh," tako Brawn, ki od te nove naveze pričakuje tudi zmage. "Ali bo dovolj, da se borijo za naslov – ali ga celo osvojijo – že v prvem letu sodelovanja, tega ne vem. Bilo bi nekaj posebnega, ampak to bo prva sezona novega partnerstva, ki bi lahko vodila vse do naslova."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija