Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1 želi preprečiti delo na nastavitvah
Enotne gume za petkove proste treninge?
Po besedah Paddya Lowea želi športni šef F1 Ross Brawn doseči, da bi ekipe v bodoče na prostih treningih vozile le na posebni zmesi gum.
Bojan Vrbnjak Arhiv
7. januar 2019 | 8:47:45

F1 želi očitno poskrbeti za napete dirke in zaradi tega odgovorni nameravajo, da ekipe na prostih treningih ne bi testirale različnih zmesi gum. Po besedah tehničnega šefa ekipe Williams Paddya Lowea, naj bil veljaki F1 načrtovali odgovarjajočo novelo pravilnika. Večinske lastnike F1 Liberty Medio je na to idejo privedla lanska dirka za VN ZDA v Austinu, ko je deževni petek poskrbel, da moštva niso mogla opraviti običajnih priprav in posledično s tem smo v ZDA doživeli eno izmed najbolj napetih dirk celotne sezone.

Lowe verjame, da bi lahko ta ukrep naletel na plodna tla. "Dirkalniki so absolutno zanesljivi in v celoti optimirani, ko gre za nastavitve in za gume," tako Britanec za kolege iz Motorsport-Total.com. Ker so dirkači danes odlično telesno pripravljeni in se skorajda ne utrudijo, to ne predstavlja več nobene težave – sploh v pogledu napak, ki so se zaradi tega dogajale v preteklosti. "Zato je prav, da se nekaj ukrene in da se ustavi to optimiranje," tako Lowe o cilju, ki naj bi poskrbel za večjo nepredvidljivost na dirkah.

V tem pogledu ima športni šef F1 Ross Brawn idejo, da uvede nekakšne osnovne gume, ki bi dovoljevale spoznavanje steze in pogojev na njej, ne bi pa dovoljevala delo na nastavitvah. "To bi vodilo do tega, da bi dirke postale loterija in to bi bilo zelo dobro," meni Lowe. Strategije postankov v boksih bi bile manj preračunljive, saj bi ekipam manjkali podatki o oprijemu in obrabi posameznih zmesi gum.

Da so takšni ukrepi nujno potrebni, Lowe povezuje z naraščajočim številom sodelavcev vseh ekip v F1. Pred 30 leti je ekipa imela dva inženirja, tačas jih imajo nekateri 30 in več. "Alternativa je sledeča: preko zgornje meje proračuna se je potrebno rešiti sodelavcev ali pa omejiti njihovo število," z nelagodjem pove Lowe in doda: "Sam osebno ne želim poskušati, da v moji ekipi inženirji postanejo odvečni kader."            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Imeti bi morali max 3 za suho vreme in 2 za dež. To je to!
7.1.2019 11:00:29
hubertfast
Manjša izbira po mojem poveča predvidljivost.
7.1.2019 12:15:19
cosword99
Ma imeti bi morali kot včasih,samo eno vrst gume in fertik.
7.1.2019 15:28:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija