Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Ciao, Arrivabene!
Italijanska Gazzetta je ponedeljek začela z ekskluzivno novico – Binotto je zamenjal Arrivabeneja.
Artur Švarc
7. januar 2019 | 9:17:04

Vse naj bi se v Maranellu odvilo praktično čez noč – dosedanji tehnični direktor Mattia Binotto prevzema mesto šefa ekipe Ferrari, medtem ko se Arrivabene poslavlja. Trenja med obema vodilnima človekoma rdečih so bila prisotna že dolgo časa, da nekaj ne štima, pa se je pokazalo tudi, ko Arrivabene pred prazniki še ni podaljšal pogodbe. Več bo bržkone znanega v naslednjih urah.

Očitno se je moral Arrivabene sprijazniti s posledicami, da Ferrari od njegovega nastopa na položaju šefa ekipe novembra 2014 ni uspel osvojiti naslova prvaka. Razprava o neuporabi moštvenih ukazov med Sebastianom Vettlom in Kimijem Raikkonenom kot tudi težke strateške napake v lanski sezoni so samo dodatno pripomogle k temu, da je v Maranellu prišlo do te odločitve.

Po smrti njegovega zagovornika Sergia Marchionneja, je novi predsednik Ferrarija Louis Camilleri z Arrivabenejem naredil kratek proces, čeprav se oba zelo dobro poznata iz časa pri Philip Morrisu. Toda dobro obveščeni viri blizu Ferrarija vedo povedati, da je bil John Elkann tisti, ki je izdal ukaz o zamenjavi na položaju šefa dirkalnega moštva.

Poleg tega je potrebno še omeniti, da je nekdanji FIA tehnik Laurent Mekies, ki v ekipi zaseda položaj športnega direktorja, odličen tehnik in s tem primeren naslednik Binotta. Tudi šef aerodinamičnega oddelka Enrico Cardile in Corrado Iotti, odgovoren za motorje, prideta v poštev za položaj Binotta.

Arrivabene je konec leta 2014 na položaju šefa ekipe zamenjal nesrečnega Marca Mattiaccija. Pred tem je izobraženi arhitekt dolgo delal v marketingu, preden je leta 1997 prevzel vodenje blagovne znamke Marlboro. Preko sponzorja Ferrarija je prišel prvič v stik s F1. V Švici rojeni Mattia Binotto pa je leta 1995 v Ferrari prišel neposredno iz univerze in je preko različnih položajev inženirja leta 2016 napredoval do šefa tehnikov.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Kdo bo vodil preostale stolčke? Šef oblikovalcev je v Sauberju, tehnični direktor je očitno šef...nč pol, adijo še ena sezona
7.1.2019 9:59:24
Mitja Bonča
Ja tako ni šlo več naprej zgleda. Pitaj boga kaj je vse v ozadju.
7.1.2019 11:01:48
Fero
Pišejo naj Williamsu, če imajo še kakšne prošnje o zaposlitvi iz preteklosti. Mislim da se je nekdo iz SLO hvalil kako je pošiljal prošnje....
7.1.2019 11:44:24
hubertfast
@Fero, hvala ti, ker nisi pozabil name 😎😎. Res sem poslal prošnjo McLarnu in Williamsu, samo Williams mi je odgovoril, da me žal ne rabijo. To je bilo okoli leta 95-96 in bi najverjetneje težko menjal Heada haha. Pač probaš, saj ne stane kaj preveč. Škoda, ker nimam več tistega odgovora, tipična angleška vljudnost, ko ti na lep način povejo, da pojdi nekam 😂🤣😂.
7.1.2019 12:09:07
hubertfast
Če bo Binotto dodal še poleg svojo švicarsko natančnost zna to biti res uspešna poteza.
7.1.2019 12:30:59
hubertfast
Sicer pa berem malo italijanske komentarje na to temo in ni videti, da bi to potezo čutili kot zmagovalno. Bojijo se namreč, da Binotto ne bo zmogel poleg vodenja ekipe še bedeti nad tehniko, saj je le ta njegova močnejša stran in da naj bi tako trpela.
7.1.2019 12:57:20
etilometer
Po mojem je pa avto za sezono 2019 v končni fazi in je menjava kar na mestu. Sem pa tudi bral da je Mercedesu z novim konceptom motorja uspelo najti 60 KM. Če je to res potem bo problem za konkurenco.
7.1.2019 13:57:00
2fast4y
Narobe si prebral, Mercedesu je uspelo dobiti 95 konjev v specifikaciji za trening pa 135...
7.1.2019 14:03:44
hubertfast
Ne vem kje so našli toliko konjev, mogoče v kaki štali 🤣😂
7.1.2019 15:08:15
Brumbrum44
Bravo rdeči.. Končno zdrava pamet prevlada... Huber jz sem bral da so pridobili dobrih 15konjev....
7.1.2019 15:28:28
hubertfast
15 konjev je zelo pričakovano, cca 100 je pa še za mene malo preveč. Seveda bi si to želel 🤣😎😂
7.1.2019 15:33:00
matjazh
ferrari nič ne išče ...samo Mercedes, HASS in Mclaren https://www.racestaff.com/jobs/ https://www.motorsportjobs.com/en/jobs/racing-team?page=1
7.1.2019 16:04:41
ripmork
Sem imel občutek, da je prav Marlboro Man pomagal ekipo spravit v red po neprepričljivih predhodnikih,... no predvidevam, da rdeča ekipa ve več od mene
7.1.2019 20:26:34
2fast4y
Govora je bilo o ducatu konjev...ekipo je spravil v red Marchionne!
7.1.2019 20:38:27
Lotus_72
Meni pa se zdi, da je lahko tole dobro. Podobno, kot v 70ih z Mauro Forghieri-jem. Se mi zdi, da je kompetenca tu. Mislim oz. si predstavljam, da ima Mattia podporo kolegov oz. vsaj takole si mislim, če je dolga leta delal z njimi. Plus kolegom je dal dejansko pri inovativnosti, ter dizajnu zelo proste roke. Kdo bi si mislil, da bom za Ferrari tole rekel. Dejansko pa pri Ferrariju tip ala Briattore ne deluje. Noo Arrivebene je bil koliko toliko dobra dopolnitev po fiasku z onim klovnom ala Mattiatchi. Arrivebene je bil verjetno celo premalo strog šef. Čeprav se je na koncu sezone videlo, da hoče tole spremenit. No tip je že bil malce v letih in bi bilo dobro, če bi sam odstopil. Tale Elkan je tole naredil malce nesramno. Konec koncev je Ferrari z načelom z dirkačema prvenstvo izgubil v zaključku sezone. Mislim na tisto ključno tehnično zablodo z posodobitvami, ki tole niso bile. Dejasnko F1 je zelo hitra pri razvoju. Mogoče bo pragmatičnost inženirskega mišlenja veliko bolje vplivala na delovanje ekipe. Tukaj mislim, predvsem na red in disciplino z dovolj svobode. Italijani so notorično znani po čustvih, katere je Arivebene sigurno izpostavljal. V 70ih z trdo roko Enza, ter pragmatičnega Maura in v 2000ih z napoleonskim Jeanom, ter pedantnim Brawnom je tole vsekakor delovalo. Italijane moraš imet skoraj na verigi. Drugače gledaš take gluposti, kot so jih delali letos. Mercedes bi jim na strategiji skoraj lahko dal roko.
7.1.2019 20:59:56
Lotus_72
@2fast4y Točno to. Enako, kot jih presrašil Enzo v 70ih. Foghierri pa je lahko v miru "čaral" po risalni deski.
7.1.2019 21:01:17
tadejkrze
Nekako se mi v glavi riše teorija zarote, da je Binotto zanalašč sabotiral posodobitve Ker, če bi dejansko delovale in bi Ferrari zmagal, potem ne bi imeli nobenega razloga, da Arrivabene oddide? Crazy I know...
7.1.2019 21:53:35
zoki
Saj je logična poteza glede na to kako se je obnašal Arrivabene v medijih to sezono. Če gledamo časovnico jih je do Kanade FIA maltretirala s temi dodatnimi senzorji in nadzorom baterije, Arrivabene pa nič, vse je verjetno trpel Binotto in ne bi se čudil da je ta motnja močno vplivala na koncentracijo in paket posodobitev po poletnem premoru. Prvič se je Arrivabene oglasil komaj takrat, ko se je v medijih razvedelo za te senzorje in vprašanje kaj je vse leakalo o Ferrarijevi bateriji. Vsi govorijo naenkrat o močnem povečanju moči motorja, nekaj je sigurno zaradi tega ker bo naslednjo sezono dovoljenih 5kg goriva več. Vprašanje če je master mind za vsem razvojem Binotto, sigurno je človek ki ve ekipo povezat, aero ekipa pa zgleda da je močna kot že dolgo ne in ni odvisna samo od njega. Bo pa sedaj bolj mirno ko bo na FIA sestankih lahko Binotto tehnično zaprl gobec vsem, nekaj kar so pri Arrivabeneju lahko samo sanjali.
8.1.2019 9:58:09
matt0
Upam, da to ni nekaj na pamet odločeno, kot odstrel negrešnih kozlov v Mclarnu lani, ampak lahko prinese ta sprememba tudi pozitivo v ekipo. Vemo, kako se Ferrari labilno obnaša po slabi spremembi
8.1.2019 16:44:20
hubertfast
Leo Turrini je mislim, da včeraj izjavil sledeče. Binotto, dobil si kolo, sedaj pa pedaliraj. Ampak ne pozabi, da spredaj pedalira Hamilton. Turrini namreč vse zasluge za letošnji naslov Mercedesa podarja Hamiltonu oziroma tisto piko na i, ki jo pač doda šofer ne ekipa. Tip je itak že drugače zaljubljen v Hamiltona in o njem govori samo v superlativih. Nekaj nas je tudi tukaj.
10.1.2019 12:21:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija