Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zanardi se ne predaja
Ta vikend je Italijan, ki je pred skoraj 20 leti v nesreči ostal brez nog, testiral BMW-ja M8 pred dirko 24 ur Daytone.
Artur Švarc
7. januar 2019 | 11:27:24

Zanardi je testiral na stezi, ki je še ne pozna, bo pa z M8 konec meseca odpeljal tudi dirko. Najprej je navdušil video, kjer kaže njegovo zavzetost pri treningu menjave voznikov. Italijan ima vse pod kontrolo, čeprav je brez nog. In ne samo dirkač, Zanardi je tudi večkratni zmagovalec v kolesarjenju na paraolimpijskih igrah.

Spomnimo, Alessandro Zanardi je odpeljal 41 dirk v F1, osvojil naslov prvaka serije CART 1997 in 1998, na dirki te serije na Lausitsringu 2001 pa je, ko je bil v vodstvu, tik pred koncem dirke v hudi nesreči izgubil obe nogi. Leto in pol po nesreči je že sedel spet za volanom BMW-ja v ETCC.

Po tem obdobju se je posvetil invalidskemu kolesarstvu in osvojil 10 zlatih medalj. Nedavni test BMW-ja v DTM mu je spet vzbudil stare skomine in se je vrnil na dirkaške steze.

BMW je za Zanardija naredil poseben volan, kjer ima plin na volanu in zavoro z ročico na sredinski konzoli. Pri menjavi voznika morajo zamenjati tudi volan, video pa prikazuje, da je ekipa v tem že zverzirana.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
KOMPRESOR
Vsa čast Zanardiju in BMW-ju.
7.1.2019 12:01:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija