Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pet Hondinih motorjev za sezono 2019
Red Bull računa na kazni
Honda želi v letošnji sezoni občutno zmanjšati zaostanek za Mercedesom in Ferrarijem. Japonci bodo zato v zakup vzeli tudi kazni. Red Bull in Toro Rosso podpirata agresivno politiko svojega motornega partnerja.
Bojan Vrbnjak Arhiv
9. januar 2019 | 12:28:21

Red Bull Mercedesu napoveduje trd boj. Rdeči biki želijo končno spet sodelovati v boju za naslov prvaka. V petih letih hibridnega obdobja se lahko avstrijska ekipa pohvali z dvema naslovoma podprvaka (2014 in 2016) ter z dvanajstimi zmagami. Premalo za ekipo, ki je med letoma 2010 in 2013 vladala v F1. 

Razlog za vse poraze v hibridnem obdobju F1 ima iz vidika Red Bulla tudi ime. Vodstvo ekipe in inženirji krivdo pripisujejo nekdanjemu motornemu partnerju Renault. Po izračunu Red Bulla, je bil francoski motor prešibak za 40 KM na dirki in 80 KM na kvalifikacijah. Zaradi tega so se v lanskem poletju odločili, da po dvanajstih letih končajo zakon s francoskim proizvajalcem. Novi zakonski partner pa se imenuje Honda.

Odgovorne ekipe Red Bull so opogumile izkušnje pri Toro Rossu. Druga ekipa rdečih bikov je v lanskem letu služila kot testni laboratorij. S tretjo specifikacijo motorja so Japonci v drugi polovici sezone povečali moč svojega agregata za 35 KM. Tako je Honda s svojo zadnjo verzijo motorja za Mercedesom in Ferrarijem zaostajala le še 30 KM.

In to luknjo naj bi do začetka letošnje sezone v veliki meri zakrpali. V ta namen na bi imeli pravi kvalifikacijski modus, da dirkačem ne bo treba na dirki loviti zaostanek iz predhodnega dne. Red Bull in Honda sta si zadala velike cilje. V naslednjih dveh letih morajo osvojiti naslov prvaka. Športni svetovalec Red Bulla Helmut Marko optimistično poudarja: "Za sezono 2019 načrtujemo osvojitev naslova."

Vendar pa vsi odgovorni v tej navezi računajo, da bo agresivno nadaljnje razvijanje motorja imelo tudi svojo ceno. In ta gre na račun zanesljivosti. "Računamo s petimi motorji v letošnji sezoni," izda Marko. Pomeni, da bodo morali dirkači obeh ekip na dveh dirkah računati s kaznijo pribitka mest. "Če te kazni zaradi motorjev pametno izkoristiš, škoda ne bo velika. Za nas je bolj pomembna zmogljivost."

Tako kot v lanskem prvenstvu bo Honda verjetno tudi letos ekipo Toro Rosso koristila kot poskusnega zajčka. Kadarkoli bodo imeli novo inačico motorja z dodatnimi konjički in bo le-ta pripravljena za uporabo, bodo to prvi preizkusili mladinci iz druge ekipe.   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija