Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sergio Perez
Košarica McLarnu
Mehičan bi se lahko vrnil v ekipo McLaren, toda raje se je odločil za ekipo Racing Point in to iz športnih in osebnih razlogov.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. januar 2019 | 8:09:44

Sergio Perez je bil, poleg Carlosa Sainza, eden izmed kandidatov za naslednik Fernanda Alonsa pri McLanu. Mnogi vedo povedati, da je bil celo prva izbira. Ampak kot je sedaj znano, je Perez McLarnu dal košarico. Mehičan je pojasnil, da je spoznal, da ima v obstoječi ekipi boljše izglede in zaradi česar je podaljšal pogodbo. "McLaren je sicer sijajna ekipa, toda njim manjka kar nekaj časa, da se vrnejo do stare forme. Veliko bolj me je prepričalo, kakšno prihodnost bom imel v obstoječi ekipi."

Po petih letih dirkanja za nekdanjo ekipo Force India, se Perez v tej sredini počuti zelo dobro. Dejstvo, da je pokrenil plačilno nesposobnost ekipe v lanskem poletju in s tem omogočil preživetje moštva skozi prodajo investicijski skupini okrog Lawrenca Strolla, je rodilo globoko povezanost. "Pripravljen sem, da dam vse od sebe in storim naslednji korak," pravi Perez.

Mehičan je navdušen na tem, kje se ekipa Racing Point tačas že nahaja, kljub težavam ki so jih imeli v lanski sezoni. "In v letošnji sezoni so lahko vsi zaskrbljeni," rožlja z orožjem Mehičan in doda: "Sedaj velja, da našo zmogljivost povišamo za še eno stopnjo."

Vrnitev v McLaren bi za Pereza predstavljalo osebno zadoščenje. Ko je leta 2013 iz Sauberja prestopil v takratno vrhunsko ekipo, je doživel sušno sezono in je bil po nekaj mesecih postavljen pred vrata. Zak Brown se je še pred uradno objavo dirkaške zasedbe sezone 2019 s Carlosom Sainzom in Landom Norrisom uradno spogledoval z njim, toda kot je znano, je Američan od Mehičana dobil košarico.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Še dobro, Mclaren ima že brez Pereza dovolj problemov. Sainz in Norris sta dobra zasedba, sam še pravo orodje jima morajo sestavit.
10.1.2019 10:11:43
hubertfast
Sainz je po moje boljši šofer, je že prav, da se je tako izteklo.
10.1.2019 11:16:32
travca
Pa še sedaj ne bo imel močne konkurence v obliki moštvenega kolega...
10.1.2019 11:32:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija