Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Predrago in preslabe predstave
Bottas izgubil osebnega sponzorja
Valtteri Bottas bo moral letošnjo sezono opraviti brez svojega sponzorja Wihuri, kateremu je F1 predraga, Bottasove predstave pa preslabe.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. januar 2019 | 15:07:48

Valtteri Bottas je letošnjo sezono pričel s slabimi vestmi. Njegov dolgoletni sponzor Wihuri je namreč izstopil iz F1. Finski proizvajalec embalaže je že skoraj 20 let spremljevalec svojega rojaka in je nazadnje skupaj z njim iz Williamsa prestopil k Mercedesu. Toda visoki stroški sponzorstva in blede predstave Bottasa v pretekli sezoni so vodile do prekinitve partnerstva. To je za finski časnik Ilta Sanomat uradno potrdil tudi lastnik posjetja Antti Aarnio Wihuri.

Lansko sezono je Bottas v svojem drugem letu pri Mercedesu končal le na slabem petem mestu, medtem ko je njegov moštveni kolega Lewis Hamilton osvojil naslednji naslov prvaka. Bottas sezone ni pričel slabo, toda zaradi smole in tudi moštvenih ukazov mu ni uspelo osvojiti nobene zmage. Najbolj se je njegov padec v formi opazil v sredini sezone, ko je bilo v neki meri že jasno, da je postal le voznik številka dve.

"Deloma ni bila njegova krivda, saj je imel nekaj težav," tako sponzor Wihuri. "Ampak verjamem, da je bil proti koncu sezone relativno slab. Seveda je težko biti moštveni kolega Hamiltona, toda Valtteri je zaostal tudi za drugimi dirkači. To je bil zares slab rezultat," doda Wihuri. Bottasu na koncu sezone ni uspelo zadržati mesta med tremi najboljšimi dirkači, tako da se je moral za Raikkonenom in  Verstappnom postaviti na peto mesto. V letošnji sezoni torej ne bomo videli logotipa Wihurija – ne pri Bottasu in ne pri Mercedesu. Ne nazadnje pa to za Bottasa ne bo prevelika izguba, saj bo tudi letos dirkal v ekipi Mercedes.

Bottasov menedžer Ville Ahtianen pa je napovedal, da je Bottasova prihodnost na področju sponzorjev dobra. "Wihuri je bil sijajen podpornik Valtterija, toda mi smo v zelo dobrem položaju. Kmalu bomo objavili dobre vesti o novih sponzorjih."

Izguba sponzorja Bottasa verjetno ne bo toliko prizadela, kot pa besede njegovega šefa Tota Wolffa, ki je svojemu dirkaču v neki meri postavil ultimat za letošnjo sezono. Če bodo rezultati še naprej povprečni, ga bi lahko v prihodnjem letu zamenjal mladinec Mercedesa Esteban Ocon.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija