Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrarijeve govorice se nadaljujejo
Se vrača Stefano Domenicali?
Očitno je imel Giancarlo Minardi še kako prav – Ferrari po vsej verjetnosti še ni zaključil s kadrovsko rošado. Bo moral svoj položaj zapustiti še drugi Marlboro man? Kajti za njegovo mesto se pojavlja ime Stefana Domenicalija.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. januar 2019 | 12:49:04

Vprašanje šefa ekipe Ferrari za sezono 2019 je odgovorjeno oziroma rešeno. Mattia Binotto je prevzel mesto Maurizia Arrivabeneja, to je sedaj gotovo. Vendar pa pri Ferrariju in materinskem koncernu Fiat-Chrysler obstajajo dobre možnosti za še kakšno kadrovsko zamenjavo.

Medtem ko je v ekipi Ferrari interno še odprto, kdo bo na položaju tehničnega direktorja zamenjal Binotta, pa Arrivabene išče novo službo. Mnogi vedo povedati, da se mu ne bo treba posloviti iz F1, saj bi lahko pristal v ekipi Sauber, tesnem partnerju ekipe iz Maranella. Toda Ferrari želi, tako govorice, kadrovsko spremembo opraviti na samem vrhu, kajti nekdanji šef ekipe Stefano Domenicali je v igri celo ma mesto poslovnega direktorja Ferrarija – tega sedaj zaseda Louis Camilleri.

Ampak potrebno je priznati, da so govorice o vrnitvi Domenicalija v Maranello nekoliko presenetljive. Kajti leta 2014 je moral zaradi slabih rezultatov odstopiti kot šef ekipe. Vendar italijanski kolegi iz Corriere dello Sport navajajo, da bi se lahko Domenicali vrnil na položaj vrhovnega šefa Ferrarija in bi bil nadrejen novemu šefu ekipe Binottu.

Domenicalijev odhod iz Ferrarija je povezan z dejstvom, da je ekipa pod njegovim vodenjem katastrofalno pričela hibridno obdobje v F1. Bili so le četrti – za Mercedesom, Red Bullom in Williamsom. To za vodilno etažo ni bilo sprejemljivo. Po odhodu iz Maranella je Domenicali pristal v VW koncernu, najprej pri Audiju. Leta 2016 je prestopil k Lamborghiniju, kjer je kot poslovni direktor slavil uspehe. To je za isti položaj pri Ferrariju vsekakor dobra referenca.

Po navedbah italijanskih medijev naj bi se za vrnitev Domenicalija kot šefa Ferrarija najbolj zavzemal John Elkann. Ampak trenutno na tem stolčku sedi Louis Camilleri in njega je po smrti Sergia Marchionneja na vrh Ferrarija postavil prav Elkann. Toda sin legendarnega Enza Ferrarija, Piero, na to zadevo gleda nekoliko drugače in meni, da se v pogledu Camilerrija ni treba prenagliti. "Menim, da je prav in potrebno, da mu damo dovolj časa. Brez dvoma je njegov stil povsem drugačen kot od Marchionneja, ki je bil edinstven in neponovljiv."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
tadejkrze
Dejmo nehat govort, da je FCA materinski koncern Ferrarija, ker ni več Kvečjemu sta brat in sestra haha
12.1.2019 17:19:08
Brumbrum44
Ostaja pr Lamborghini.. Očitno ga ne mika več...
14.1.2019 23:58:06

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija