Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Günther Steiner, šef ekipe Haas
Povabilo vsem kritikom
Tesno sodelovanje med Ferrarijem in ekipo Haas je v očeh mnogih tekmecev trn v peti. Šef ameriške ekipe Günther Steiner zaradi tega pojasni, da se držijo pravil F1 in da se zaradi tega ne bojijo nobenega preverjanja.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. januar 2019 | 9:48:19

Ekipa Haas je od vstopa v F1 leta 2016 dosegla zavidljiv napredek. Medtem ko so se v prvih dveh letih zadovoljili z osmim mestom, jim je v lanski sezoni uspel preskok na peto mesto med moštvi. To je bilo mogoče tudi zahvaljujoč tesnem sodelovanju s Ferrarijem, kajti Haas uporablja mnoge dele, izdelane v Maranellu – koliko je le mogoče in koliko je, po njihovih besedah, dovoljeno. Ampak pri neposrednih tekmecih to skrbi za nejevoljo.

V lanski sezoni so se odgovorni ekip Force India in McLaren pritoževali na poslovnim modelom ameriškega moštva. Trdili so, da je Magnussenov in Grosjeanov dirkalnik VF-18 dejansko Ferrarijev klon. Ampak šef ekipe Haas Günther Steiner zavrača takšne očitke. "Dokazali smo, da ničesar ne delamo narobe, kajti ljudi smo povabili, da si to sami ogledajo. Povrhu smo prestali vse FIA teste in še vedno imamo odprta vrata, če bi želel nekdo vse skupaj preveriti."

Steiner dodaja: "Kar pridite, mi smo za vse odprti," tako Južni Tirolec s povabilom za vse kritike in nergače, ki naj si ogledajo situacijo v ekipi. "Ampak doslej še nihče ni prišel, kajti ljudje so poskušali le to, da nas zastrašujejo. Ampak nikogar ne moreš zastraševati, če le-ta nima razloga za strah. Zaradi tega smo tudi dejali: 'Bodite naši gosti.'"

Zaradi tega ekipa Haas v pogledu partnerstva s Ferrarijem ne želi ničesar spreminjati. "Nadaljevalo se bo tako kot doslej. Gojimo dobro sodelovanje, vse poteka brez težav, ker smo dobro uigrani. Lahko rečem, da vse poteka sijajno, zaradi česar ni nobenega razloga, da bi karkoli spreminjali."     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
macolar
Me prav zanima kako bi nekomu od rivalske ekipe sredi sezone dovolili dostop do dirkalnika in njegovih komponent.
14.1.2019 17:04:12
hubertfast
To že fia, vsaj upam zna kontrolirat.
14.1.2019 20:02:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija