Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Daniel Ricciardo
Spregledan s strani Ferrarija in Mercedesa
Daniel Ricciardo povsem odprto govori o tem, kako je sam doživljal tako imenovano Silly Season 2018. Pogovori z Mercedesom in Ferrarijem niso potekali po njegovih željah in zaradi tega je bil zelo frustriran.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. februar 2019 | 7:43:55

Avstralec je bil v drugi polovici sezone eden izmed glavnih adutov pokra dirkačev. Ricciardo je moral namreč razmisliti o tem, kako naprej v svoji karieri. Na koncu se je odločil, da ne sprejme ponudbe takratnega delodajalca Red Bulla in se na veliko presenečenje mnogih odpravi k Renaultu. Pred tem pa je bil v stiku tudi z Mercedesom in Ferrarijem, vendar sta se obe vrhunski ekipi odločili proti njemu, kar ga je zelo frustriralo.

"Da, zelo, če sem odkrit," je Daniel odgovoril na vprašanje, ali je bil nad odločitvijo Mercedesa in Ferrarija razočaran. Srebrne puščice so se odločile za podaljšanje pogodbe z Bottasom, Scuderia iz Maranella pa je na mesto Raikkonena v dirkalnik posadila mladega Charlesa Leclerca. Ricciardo je gojil velika upanja in to pri obeh ekipah, saj bosta po njegovem mnenju tudi letos merilo za vse ostale. "Mogoče bo kateri ekipi uspelo osvojiti kakšno zmago, vendar pa menim, da bosta obe ekipi kratkoročno še vedno v ospredju." To kaže na to, da Renault ni bil njegova prva izbira, kajti v prvem planu sta bili obe vrhunski ekipi.

"Še posebej po prvih šestih dirkah. Dobil sem dve, tako kot Seb in Lewis. V tem trenutku nas nihče ni mogel ogroziti." Ricciardo je menil, veliko več ni mogel storiti. "Mogoče sem pričakoval več in v tem trenutku tudi upravičeno." Predvsem po zmagi v Monaku je njegova delnica kotirala zelo visoko.

Ricciardo se je o morebitni pogodbi pogovarjal tako z Mercedesom kot s Ferrarijem, ne nazadnje sta se stolčka Bottasa in Raikkonena pošteno tresla. 29-letni Avstralec je želel po ,petih letih Red Bulla preizkusiti nekaj novega. Na podlagi svojih italijanskih korenin bi bil prestop v ekipo iz Maranella zelo mamljiv. Toda njihov mladinec Leclerc je prepričal odgovorne ekipe in tako so se vrata za Ricciarda zaprla.

"Je mlad in zelo obetaven talentiran dirkač, prihodnost ekipe," tako Ricciardo, ki razume odločitev Ferrarija. "Mogoče je bil to že vnaprej odločen načrt, neodvisno od mojih rezultatov." Pri Mercedesu je bilo drugače. Kajti tam je bil Bottas po slabi sezoni – edini dirkač treh vrhunskih ekip brez zmage – na udaru kritik. Ricciardo je odločitev Mercedesa, da podaljšajo pogodbo z Bottasom, označil kot konzervativno.           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
V Mercedesu je dal veto na Ricciardov prihod nihče drug kot Hamle! Wolf bi ga takoj vzel, a žal ni imel jajc!
12.2.2019 8:20:52
duss
Res škoda po svoje. Svoj čas bi težko to priznal, ampak menim, da je hitrejši voznik od Vettla, poleg tega pa eden redkih, ki še zna prehiteti voznika pred sabo brez DRS-ja. Pogumna odločitev. Dve povprečni sezoni, pa si pozabljen.
12.2.2019 8:32:42
Falcon
Obe ekipi sta storili prav-ceprav je to res na veliko skodo ricciarda, ki si boljsi sedez zasluzi. Merc ma top st 2, ferrari pa mocan potencial za dolgo let naprej v charlesu.
12.2.2019 8:37:34
Cosword99
@Falcon. V tem pogledu se strinjam z tabo. Vendar je zame Rikardo daleč najbolj popolen dirkač na girdu. Zna nekaj več od ostalih ampak to dela zelo eleantno niti najmanj na silo kot njegovi bivši sovozniki. Mislim da Renault ve koga ima!
12.2.2019 8:50:16
travca
Da se ne bomo tule kregali kdo je najboljši voznik bom rajši napisal takole: Mislim da če "seštejemo" oba ima trenutno Renault najboljši dirkaški dvojec.
12.2.2019 9:32:53
Falcon
ne vem če je najbolj popoln, če bi pa sam bil šef ekipe, se ga ne bi branil. renault je dobil najboljš opcijo na trgu, čeprav ne ravno poceni
12.2.2019 10:47:21
Dynisco
Meni osebno pa tale Daniel že debelo najeda s tem kako je on dober, v moštvih so pa kreteni, ker ga nočejo. Me prav zanima, kaj bo krivo za letošnje povprečne rezultate.
13.2.2019 6:58:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija