Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Liberty Media
Ecclestone krivec za spor okrog koledarja
Poslovni direktor Liberty Media je poudaril, da je nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone svojim naslednikom pri načrtovanju dirk vrgel polena pod noge.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. marec 2019 | 7:09:14

Bernie Ecclestone že dlje časa ni več šef F1, toda njegove besede imajo še vedno svojo težo. To so občutili tudi novi lastniki kraljevega razreda motošporta Liberty Media. Kajti nekatera dirkališča in promotorji se glasno zoperstavljajo proti visokim pristojbinam za izvedbo dirke. In Liberty Media je prepričana, da je Bernie Ecclestone vsaj deloma odgovoren za ta nastali položaj. Sicer je svoje delo opravljal dobro, nekaj celo zelo dobro, kot pravi poslovni direktor Liberty Media Greg Maffei na nedavni konferenci Deutsche Bank.

Ecclestone je od promotorjev zahteval preveč, saj je od njih želel dobivati ogromne vsote za izvedbo dirke. In ker so nekatere od teh številk sedaj postale javne, je bilo le vprašanje časa, da so se pojavile prve pritožbe. "Priča smo bili množičnemu uporu," je pojasnil Maffei. "Kajti Bernie je namignil, da so nekateri plačevali preveč. Seveda nam to ni bilo v pomoč." Toda Maffei je priznal, da so sporu okrog koledarja dirk F1 botrovali tudi drugi razlogi. "Nekatere vlade, kot je to primer v Mehiki in Španiji, so umaknile svoje prispevke za dirke. To je povzročilo nove težave."

Verjetno tudi iz tega razloga, je Liberty Media postala aktivna pri potencialnih novih prizoriščih – za primer, da bi odpadlo eno ali več aktualnih dirk. "Toda do sedaj nismo prejeli nobenih resnih objav glede odpovedi," pove Maffei. Tudi za dirko v Miamiju še naprej stoji vprašaj. "Še naprej delamo na tem. Ampak še vedno obstajajo določene ovire." Zato ima Liberty Media – verjetno prav iz tega razloga – v načrtu druge prireditelje v ZDA, med drugim tudi Las Vegas, kot poudari Maffei.

Poleg tega Liberty Media razmišlja tudi o povratku F1 v Afriko. Tam so se že ukvarjali z opcijami, a sedaj se želijo raje okrepljeno ubadati znova z Evropo. "Navijaška baza je tukaj zelo močna," meni Maffei. To bi lahko veljake F1 vodilo do tega, da v tradicionalnih trgih zahodne Evrope izvedejo več dirk. Vrnitev v Francijo, natančneje v Le Castellet, bi lahko ocenili kot prvi korak v to smer. Maffei pa razmišlja tudi o Aziji in špekulira na morebitno drugo dirko na Kitajskem. Do sedaj je gotova le ena dirka in to je Vietnam, kjer bo F1 gostovala leta 2020.

A Liberty Media bo že pred tem imela resno delo, kajti 2019 potečejo pogodbe z Veliko Britanijo, Nemčijo, Španijo in Mehiko. Naslednji tedni bodo tako potekali v znaku pogajanj s temi prizorišči in njihovo morebitno prihodnost na koledarju dirk.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Ves čas jim dopoveduje, da ga biksajo in tudi kje pa ga stalno ignorirajo, ker oni kao že vedo, kako je treba. Ko pa zagusti je pa kriv Bernie!?! ...za nazaj, ...ker je preveč računal 🤨
13.3.2019 13:47:23
ripmork
V večini primerov gre za večletne pogodbe, tako da je trenutno stanje pretežno Ecclestone-ova zapuščina. Zdaj, ko so podatki postali javni se še toliko jasneje vidi, do kakšnih skrajnosti je tip privijal zahteve za plačilo pristojbnin. Liberty Media mora zdaj reševat situacijo, ki jo je stari grabežljivec povzročil, tako da bi načeloma Bernie lahko bil samo tiho.
13.3.2019 18:19:16
Dynisco
Bernie ni mogel nikogar nikamor privijati, ker so organizatorji njega kontaktirali za izvedbo dirke in ne on njih. Dogovori o višinah pristojbin so bili sporazumni, čemur po domače rečemo pogodba. Da pa je probal iztržiti čim več je pa bila njegova edina naloga in karkoli drugega bi bilo vsaj negospodarno, če ne po kakem členu celo kaznivo.
13.3.2019 18:59:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija