Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Večja moč zaradi bencina pri Ferrariju
21-odstotna zasluga Shella
Ferrarijev partner Shell je na podlagi podatkov ugotovil, da sta njegov bencin in motorno olje v 21 odstotkih zaslužna za izboljšanje pogonske enote.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. marec 2019 | 12:11:28

Kako pomembno je gorivo za zmogljivost motorja kaže nova ocena Ferrarijevega partnerja Shell. Sodeč po podatkih dobavitelja bencina in olj, naj bi bili njihovi produkti v letu 2018 za 21 odstotkov zaslužni za izboljšano zmogljivost Ferrarijeve pogonske enote. Shell je v lanski sezoni med drugim na dirko v Belgiji pripeljal novi bencin. Že takrat so bili prepričani, da ta predstavlja več kot 20 odstotkov izboljšave pri motorju in sedaj so to svojo oceno samo potrdili.

"21 odstotkov je veliko," je svojega partnerja Shell pohvalil tudi šef ekipe Mattia Binotto, ki je bil v preteklosti sam odgovoren za motorje pri ekipi iz Maranella. "To je veliki prispevek pri časih krogov, ki smo jih dosegli z razvojem našega motorja. To samo enostavno kaže na pomembnost našega sodelovanja in pomen Shella za razvoj dirkalnika in pogonske enote."

"Če se ozremo nazaj na pretekla leta, potem smo opravili dober prispevek k boljši zmogljivosti rdečih dirkalnikov," se pohvali Shellov menedžer za inovacije Guy Lovett, ki se še enkrat dotakne teh 21 odstotkov, ki sta jih prinesla njihov bencin in olje v motorju. "Na to smo zelo ponosni in to želimo doseči tudi v letošnji sezoni."

To bo še kako koristilo Ferrariju, ki želi v letošnjem prvenstvu končno osvojiti naslov prvaka. To jim je nazadnje uspelo leta 2007 na dirkaški ravni in leta 2008 na konstruktorski.    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Kje je ta bencin, da ga kupil
15.3.2019 10:27:08
newsman
@spartan - težka bo
15.3.2019 10:46:03

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija