Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   To je pravica lastnika Mateschitza
Red Bull ponovno grozi z odhodom
Če F1 od sezone 2021 ne bo ubrala zadovoljive smeri, bi se lahko Red Bull odločil, da izklopi projekt F1. Tako vsaj verjame šef ekipe Christian Horner.
Bojan Vrbnjak Arhiv
15. marec 2019 | 9:09:20

Red Bull znova grozi z odhodom, če pravila F1 za sezono 2021 ne bodo šla v pravo smer. Ekipe se morajo še poenotiti na nove sporazume Concorde, ampak Liberty Media je že pojasnila, da se bodo morali ekipe z bonusi odreči določenih zneskov, da bi se s tem zagotovilo bolj izenačeno polje. In med te dobitnike bonusov spada tudi Red Bull.

Vendar pa si ekipa rdečih bikov največ skrbi dela okrog načrtovane zgornje meje proračuna, kajti so edino vrhunsko moštvo, ki niso proizvajalec. V kolikšni meri bo to pod zgornjo mejo proračuna za njih predstavljalo slabo stran, bo potrebo počakati. Šef ekipe Christian Horner je za kolege iz Motorsport-Total.com potrdil, da bi lahko šef koncerna Dietrich Mateschitz izvlekel stikalo, če ne bo srečen s prihodnostjo F1. "Absolutno in to je tudi njegova pravica."

Sicer je Avstrijec še vedno z vso strastjo prisoten pri temi motošport in F1 in se veseli tudi partnerstva z novim dobaviteljem motorjev Hondo. "Ampak tudi F1 mora opraviti svoj prispevek za znamko Red Bull. Postati mora razburljiva, biti stroškovno učinkovita, dirkanje mora biti dobro in ostali moramo imeti poštene možnosti, da se borimo proti ekipam proizvajalcev," tako Horner.

Dober štart s Hondo pa v nobeni meri ne bi spremenil mnenja Mateschitza. "Tako v dobrih kot tudi slabih časih nas je vedno zelo podpiral in verjetno v F1 investiral več kot ostali," pove Horner, ki se pri tem naveže na dve ekipi v F1, dirko v Avstriji in ogromno reklame. "Tega ne bi počel, če ne bi verjel v šport." Tačas je še odprto, kdaj se bodo ekipe dogovorile o novem sporazumu Concorde – in seveda tudi poenotile.

Nekdanji šef F1 Bernie Ecclestone verjame, da dlje bo to trajalo, toliko večje so možnosti, da se bodo ekipe umaknile iz tega posla. "Mogoče bo Mercedes ostal le v formuli E, ker menijo, da ima ta serija večjo ujemanje smeri avtomobilske industrije. In tudi Red Bullu ni treba, da je v F1, kajti z drugimi stvarmi dobijo dovolj veliko pozornost. Če bi se poslovili, njim to ne bi škodilo," tako Ecclestone.

Britanec še doda, da je tudi Ferrari tako velika blagovna znamka, da jim odhod iz F1 ne bi škodoval. "Lahko bi brez težav počeli nekaj drugega v motošportu." Ecclestone poudarja, da se s to zadevo ne sme obotavljati in z njo zavlačevati, kajti to ni dobro za nobeno stran. Ampak do tega trenutka še nihče ni pojasnil najbolj pomembni vprašanj, tako Bernie. "Če bi bil solastnik, potem bi mi bilo ljubše, če bi to bilo že opravljeno. Pet let, vsi so srečni, ekipe so srečne, promotorji so srečni."              

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Je pa tale RedBull zagotovo rekorder po številu napovedi odhoda iz F1...
15.3.2019 15:43:36
andrej
ne, ferrari še vedno vodi
15.3.2019 20:10:09
Jon
Ne bluzi andrej...montezemolo je res mel neke prebliske...pa ne pozabi,da ferrari je f1...pa ce ti pase ali ne
15.3.2019 20:25:47
tadejkrze
Pribliske sta imela tudi Enzo in Sergio
15.3.2019 20:57:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija