Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Standardiziran menjalnik 2021
FIA prestavila rok razpisa
V letu 2021 naj bi bil uveden standardiziran menjalnik, toda FIA je sedaj prestavila rok za potencialne dobavitelje.
Bojan Vrbnjak Arhiv
15. marec 2019 | 10:42:13

Pravzaprav bi moral biti razpis za standardizirani menjalnik – oziroma drobovje menjalnika – za leto 2021 že zaključen. Sedaj je FIA rok za prijave potencialnih dobaviteljev prestavila na prihodnji torek. S tem naj bi podjetja imela več časa in možnosti za oddajo svojih ponudb. Pretekli mesec so objavili razpis, s katerim želijo najti dobavitelja drobovja menjalnika za sezone 2021 do 2024.

Dejansko naj bi se razpis končal že včeraj, torej 14. marca, vendar pa je FIA rok za prijave podaljšala, da bi pridobila še nadaljnje ponudbe. V dopisu za medije se glasi: "Da bi prejeli še več ponudb, se je FIA odločila, da končni rok razpisa prestavi na 19. marec do 12. ure." Drugi roki krovne organizacije FIA v tej odločitvi niso zajeti in še vedno veljajo. 

A postavlja se vprašanje, zakaj bi lahko FIA storila ta korak? Govori se, da eden izmed potencialnih ponudnikov ni uspel pravočasno oddati svoje ponudbe. Zaradi tega se naj bi FIA zavzemala za podaljšanje razpisa in s to namero tudi uspela. Čeprav imena niso bila navedena, bi lahko tukaj zanimanje izrazila ena izmed ekip, da se počaka na tega ponudnika.

Edini znani ponudnik je Xtrac. Podjetje je takoj po objavi razpisa izrazilo zanimanje, da F1 dobavlja standardizirani menjalnik. Za kolege iz Motorsport-Total.com je predsednik podjetja Peter Digby pretekli mesec dejal: "Od nas se pričakuje, da oddamo našo ponudbo. Menim, da je to dobra ideja. Lahko bi s tem prihranili veliko denarja, če se bo v F1 dobavil pravi produkt."

Digby še dodaja, da ekipe v tem primeru ne bi več potrebovale investirati v razvoj menjalnika in po drugi strani bi lahko zanelsjiv standardiziran menjalnik prihranil veliko denarja v F1. "Vendar pa je bil stari rok tudi za Xtrac vse prej kot enostavna naloga, saj se mora ponuditi zanesljiv produkt. Nam je to uspelo v zelo kratkem času, saj smo navajeni na kratka časovna obdobja v motošportu."      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija