Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   F1 čez 40 let
Upajmo, da še z dirkači
Preteklo nedeljo je F1 v Šanghaju slavila svojo 1000. dirko. V sklopu tega jubileja so se mnogi spraševali, kako bo kraljevi razred motošporta izgledal čez 40 ali 50 let?
Bojan Vrbnjak Arhiv
16. april 2019 | 9:14:07

Duša dirkalnega športa se ni spremenila. In verjetno se tudi nikdar ne bo. Kajti na koncu bomo vedno imeli enega zmagovalca. Seveda pa se lahko do tja spremeni pot, na primer okvirni pogoji, pravila, oprema, dirkalniki in vse okrog te dirkalne serije.

Kdo bi si pred desetimi leti lahko zamislil, da bomo imeli električno serijo formul in da se ji skoraj vsi proizvajalci želijo pridružiti?

Poglejmo nazaj in se podajmo na pot skozi desetletja F1, kjer ugotovimo, koliko je bilo sprememb, napredka, vzponov in padcev in senzacionalnih razvojev, samih dirkačev, dirkalnikov in dirk. Torej kdo bi lahko vedel, kaj bomo imeli čez 40 ali 50 let?

Nekateri aktualni dirkači so se v okviru jubilejne dirke v Šanghaju zamislili tudi nad to temo. In najbolj zanimivo pri tem je dejstvo, da je njihova največja skrb ta, da bi lahko ostali brez službe. "Nimam pojma, kako bodo takrat izgledali dirkalniki," je povedal dirkač ekipe Haas Romain Grosjean. "Upam, da bodo dirkalnike še vedno upravljali ljudje, kajti z njimi prihajajo tudi čustva. Tehnično bo seveda povsem drugače, ampak smisel dirkalnega športa je že od leta 1950 enak. Ta občutek bo ostal isti in upam, da se bodo takrat fantje v prihodnosti zabavali enako kot mi."

Sergio Perez, dirkač ekipe Racing Point, pa zastrašujoče gleda na tehnični razvoj. Tudi Mehičan upa, da bomo v prihodnosti še imeli klasične dirkače. "Upam, da se bodo tudi oni zabavali, kajti veliko se spreminja in to zelo občutno."

In kaj pravi Kimi Raikkonen, dirkač ekipe Alfa Romeo? Finec verjame, da bo nek način dirkanja še vedno obstajal. "Sedaj imamo 1000. dirko, zato ne verjamem, da bo vse skupaj enostavno izginilo. Ampak kdo ve? Bomo že izvedeli," tako popularni Iceman pred jubilejno dirko v Šanghaju.                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija