Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Verstappen k Mercedesu?
Max zanika pogovor z Wolffom
Ali se pri svetovnih prvakih ekipi Mercedes znova konkretneje zanimajo za Maxa Verstappna? Tako Max kot tudi njegov oče Jos to zanikata in trdita, da ni bilo nobenih klicev od Toto Wollfa.
Bojan Vrbnjak Arhiv
17. april 2019 | 7:57:55

Max Verstappen tudi letos, v svoji četrti sezoni F1, pri Red Bullu nima sposobnega orožja, s katerim bi se lahko boril za naslov prvaka. Verjetno so se tudi zaradi tega v zadnjem času ogrele govorice o povezavi z Mercedesom. Toda po besedah Maxa in njegovega očeta Josa na tem ni nič oprijemljivega. Oba sta zanikala morebitna pogajanja oziroma poskuse približevanja z Mercedesom in šefom srebrnih puščic Toto Wolffom. "Bil sem presenečen, ko sem to prebral, kajti naj povem, da nikoli ne govorim s Totom," je Verstappen zanikal govorice v okviru dirke v Šanghaju, ki navajajo, da naj bi se nenehno nahajal v stiku s šefom Mercedesa.

Toda te obnovljene špekulacije je pogrel nihče drug kot športni svetovalec Red Bulla Helmut Marko, ki je v tednu po dirki v Bahrajnu kolegom iz Autobild Motorsport pojasnil, da Wolff že mesece kliče tako Maxa kot tudi njegovega očeta Josa. "Nikoli me ne pokliče, kako bi me, če pa sploh nima moje številke," pojasni Verstappen, ki pa je potrdil stik med Wolffom in svojim očetom Josom. A ta stik ni poslovne narave. "Včasih se pogovarjata, vendar gre v glavnem za otroke in gokarte." O tej govorici je spregovoril tudi Jos: "To je popolna neumnost," pravi 47-letnik. "Toto nikdar ne pokliče Maxa. Ne verjamem, da ima sploh njegovo številko. Včasih izmenjam kakšno besedo s Totom, ampak nič poslovnega." Poleg tega prestop Maxa nikoli ni bil predmet debate. In to ne zaradi tega, ker mu pogodba z Red Bullom poteče konec leta 2020.

"Zelo smo srečni z Red Bullom in s sodelovanjem med njimi in Hondo," je povedal Jos, ki je s tem samo podkrepil dejstvo, da želijo izpolniti obstoječo pogodbo. "Skupaj delamo na tem, da si uresničimo sanje." Toda sanje o naslovu prvaka bi lahko Mercedes njegovemu sinu izpolnil že danes.

Prav tako ni nobena skrivnost, da je Toto Wolff že od nekdaj veliki občudovalec mladega Maxa Verstappna. Že pred njegovim vstopom v F1, se je Mercedes leta 2014 zavzemal za usluge tega super talenta. Potem lahko mirne volje seštejemo ena plus ena in ugotovimo, da je Verstappen v igri za naslednika Bottasa, ki za leto 2020 nima pogodbe.

Verstappen bi lahko iz veljavne pogodbe izstopil le takrat, če Red Bull do takrat ne bo dosegel zastavljene cilje. Helmut Marko je v povezavi s telefonskimi pogovori Wolffa govoril tudi o klavzuli performace v Maxovi pogodbi, ki pa naj ne bi predstavljala težave.

Max pa se o vsem tem ni želel opredeljevati. "Ne morem govoriti o svoji pogodbi. Nikoli ne govorim o svoji pogodbi," tako 21-letnik, ki se po treh dirkah sezone tačas nahaja na tretjem mestu za Hamiltonom in Bottasom. Do vodilnega prvenstva mu manjka 29 točk.       

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
TomoM
Uglavnem, kokrkol obrnemo - Maxa za 2021 čakajo milijoni iz ene ali druge fabrke..
17.4.2019 19:37:24
borut1
Slej kot prej bo pri Mercedesu. Srebrni imajo to prednost, da bi danes prav vsak vozil za njih. Torej le pokličejo, ponudijo denar in že imajo voznika. Mogoče je problem Ham, ki je trenutno v ekipi in ima po vsej verjetnosti kakšno besedo pri izbiri......Mercedes bi pa postal sv. prvak naj si bo s Ham, Vettlom, Maxom,......in še kom. Zadeva oz moštvo je tako perfekcionistično, da imajo sladke skrbi glede uspehov. Max bi bil pa idealen za njih, čeprav ga živega ne morem videti. Ampak je dober, ni kej...
18.4.2019 12:24:59
roberto
Samo če se bo Hamle upokojil. Dokler je on tam, niti slučajno ne bo pustil, da prideta k njim Max ali Seb ali tudi Ricci.
18.4.2019 15:34:01

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija