Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes v Šanghaju
Mojstrski dvojni postanek
Mercedes je v Šanghaju opravil dvojni postanek. Kdo je prišel na to idejo, kako dolgo so se o tem odločali in kako precizno so srebrne puščice izvedle ta manever.
Bojan Vrbnjak Arhiv
18. april 2019 | 13:21:04

Vozil se je 34. krog na dirki v Šanghaju. Max Verstappen je zavil na svoj drugi postanek, da bi dirkače pred seboj postavil pod pritisk. Tudi Mercedes je reagiral in se pri tem odločil za dokaj nenavadno taktiko. Moštvo je namreč v istem krogu v bokse na menjavo koles poklicalo tako Lewisa Hamiltona kot tudi Valtterija Bottasa. Skorajda brez izgube časa. Temu senzacionalnemu dvojnemu postanku je sledila suverena dvojna zmaga.

Toda kako je sploh prišlo do te nenavadne strategije postanka v boksih, kar običajno videvamo le v fazi varnostnega avta? "Ideja o dvojnem postanku je prvotno prišla od Tota Wolffa," je povedal Andrew Shovlin, vodilni inženir ekipe ob stezi. V tem danem trenutku je moral Mercedes pretehtati: Ali bodo z obstoječimi gumami vozili do konca dirke ali pa prestopili na strategijo dveh postankov? Težava pri tem je bila ta, da če bi Vettel kot prvi zasledovalec Hamiltona in Bottasa prav tako zavil v bokse, bi bil Bottas v nevarnosti, da izgubi drugo mesto. Če pa bi kot prvega na menjavo koles poklicali Finca, bi s tem ogrozili vodstvo Hamiltona. Dilema za stratege srebrnih puščic.

V 35. krogu je Vettel zavil v bokse in Mercedes je moral reagirati. "Sledila je razprava med strategom Jamesom Wowlesom in športnim direktorjem Ronom Meadowsom. James je preveril, ali je razlika med obema dirkalnikoma dovolj velika, da bi bila ekipa v boksih pripravljena na dvojni postanek in ali lahko istočasno pripravimo oba kompleta gum. Na koncu je Ron sprejel odločitev in dal zeleno luč za dvojni postanek," tako Shovlin. Od Wolffovega predloga do odločitve Meadowsa je minilo le 22 sekund.

Hamilton in Bottas sta na svoj drugi postanek zavila v 36. krogu, v bokse pa sta zavila z razmikom 5,5 sekunde. Mehaniki so opravili izvrstno delo, saj so Hamiltonu kolesa zamenjali po 2,9 sekunde, Bottasu pa celo v 2,6 sekunde. Mercedesov račun se je tako izšel. A ta mojstrovina Mercedesa je imela majhno napakico, kajti Bottas je moral rahlo upočasniti, ker Hamilton še ni zapustil mesta menjave koles. To je Finca stalo nekaj desetink sekunde. Njegov celoten postanek je trajal 24,083 sekunde, Hamiltonov pa 23,597 sekunde.

Pri Mercedesu so bili presenečeni nad razpletom. "Ne treniraš postanka z dvema dirkalnikoma. Imamo en dirkalnik in lahko treniramo z dvema kompletoma gum. Seveda lahko treniraš dva postanka v boksih, vendar pa ne v situaciji, ko v bokse pripeljeta dva dirkalnika zapored," doda Shovlin. "Od celotne ekipe to zahteva veliko koncentracije in seveda koreografije. Toda v osnovi nihče ne želi opravljati dvojnih postankov, kajti če pri prvem dirkalniku nastopijo težave, potem to občutno vpliva na drugega. Potem si namesto prvi in drugi hitro tretji in četrti."                  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Taktika je bila dobra. Vendar četudi bi bil Vettel po postanku drugi, tega mesta ne bi mogel zadržati.
18.4.2019 14:06:05
don
ttps://www.youtube.com/watch?v=zc3JYvvmXxw
18.4.2019 17:13:53
mojsterjaka
Saj če bi pri Lojzetu kaj zaštekalo in bi posledično oba izgubila vodstvo bi pa že s kakšnim varnostnim avtom nadoknadili izgubljeno!
19.4.2019 14:20:01
Macolar
Verjetno res, ker bi Vettel premagal samega sebe in razbil avto.
19.4.2019 16:22:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija