Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mattia Binotto
Prvenstvo bo odločil razvoj
Po treh dirkah sezone še ni nič izgubljeno, tako verjame šef ekipe Ferrari Mattia Binotto in meni, da kdo bo na tehničnem področju opravil boljše delo, ta bo na koncu tudi zmagal.
Bojan Vrbnjak Arhiv
24. april 2019 | 7:21:01

Tri dvojne zmage na treh dirkah. Mercedes je v letošnji sezoni ujel izjemen začetek, pri Ferrariju pa se ubadajo z mnogimi odprtimi vprašanji. Toda v ekipi iz Maranella so samozavestni in prepričani, da še ni nič izgubljeno, kar je pred dirko v Bakuju pojasnil tudi njihov šef Mattia Binotto.

"Vse skupaj je zelo tesno," meni Italijan. "Prišle bodo dirke, ko boš mogoče za stotinke ali desetinke spredaj ali zadaj. Tako je to, če imamo dva zelo močna dirkalnika." Ena dirka sama ne naredi skorajda nobene razlike. "Tukaj je predvsem pomembno, da svoj dirkalnik nenehno razvijaš naprej. Pred nami je še 18 dirk," pojasni Binotto.

Zaradi tega bo Ferrari v Baku pripeljal svoj prvi, nekoliko večji paket izboljšav v letošnjem letu. Binotto govori, da gre za nekaj izboljšav, ki naj bi jih Ferrari uporabil na dirki v Azerbajdžanu. "To je prvi korak pri razvoju dirkalnika SF90. Prve tri dirke zagotovo niso potekale tako, kot smo si predstavljali. Zaradi tega bo naslednja dirka za nas zelo pomembna."

Ferrari je podatke iz prvih treh dirk v Avstraliji, Bahrajnu in na Kitajskem podrobno analiziral in se zelo dobro pripravil na Baku, pove Binotto. Največ dela so opravili na nastavitvah dirkalnika in nastavitvah pogonske enote. Ampak očitno Ferrari še vedno nima vseh odgovorov. Po besedah Binotta ima SF90 določene meje in te meje so na nekaterih stezah občutno bolj vidne kot na drugih.

Pomeni, da ekipi ni lahko najti optimalno nastavitev. Kar pa bi lahko v Bakuju znova bil problem. "Tam je težko najti pravi nivo podtlaka za krilca, da bi s tem imel dober oprijem v počasnih ovinkih", je razložil Vettel. "kajti tam moraš biti tudi hiter na ravninah, kjer veliko dirkamo s polnim plinom. Najti dober kompromis, ni tako enostavno."                     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
delfy
v bistvu je že odločeno, sam da si še prizna ne
24.4.2019 11:48:08
rovokopac
Začnite z razvojem za naslednje leto.
24.4.2019 21:15:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija