Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Miamija
Namesto centra okoli stadiona Delfinov
Promotorji dirke v Miamiju so obupali nad lokacijo v centru mesta in zdaj razmišljajo o progi okoli stadiona Miami Dolphins.
Marko Hanželič
25. april 2019 | 13:30:09

Dve leti nazaj je prvič zaživela ideja o dirki na Floridi, prvotno na cestnem dirkališču pri Biscayne Boulevardu in Bayfront Parku v centru, a potem so se močno uprli lokalni prebivalci in prisilili mestni svet, da je večkrat preložil glasovanje o dirki.

Multimilijonar Stephen Ross, ki je začel s kampanjo, zdaj razmišlja o progi v Miami Gardens, kjer je Hard Rock Stadium, ki gosti ekipo NFL, Miami Dolphins, ki je prav tako v lasti Rossa.

Tom garfinkel, podpredsednik in izvršni direktor Miami Dolphinsov je za Miami Herald povedal, da bi bila dirka v centru Miamija preveč problematična, zato je bolj smiselno, da območje okoli stadiona preuredijo v vrhunsko dirkališče.

»Radi bi naredili nekaj veličastnega za Miami,« je povedal Garfinkel.

»Na žalost smo ugotovili, da so stroški, ki bi nastali ob vsakoletnem preurejanju cest v centru, previsoki, da bi bili smiselni.«

»Tako pa imamo 100 hektarjev površin, ker to lahko to naredimo in dodatno dirka F1 na tem območju pomeni, da lahko prostor preuredimo tudi v izjemno dirkališče. Boljši je dostop, boljši je razgled, boljše so nastanitvene kapacitete. To bomo naredili le, če lahko vse pripeljemo na najvišji možni nivo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija