Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Nizozemske v Zandvoortu
Katastrofalen dostop
Nekdanji dirkač F1 Marc Surer morebitni vrnitvi dirke za VN Nizozemske v Zandvoortu ne daje dobrih ocen.
Bojan Vrbnjak Arhiv
14. maj 2019 | 11:00:18

Marc Surer, ki je leta 1985 nastopil na zadnji dirki za VN Nizozemske, močno dvomi v potencial spektakla te steze. "Steza je od leta 1985 postala še ožja. Je tekoča in hitra, toda za takratne pogoje. Sedaj je ožja in to bo velika težava," pojasni Švicar. In posledica je na dlani: prehitevanje bo tukaj skorajda nemogoče. Poleg tega pa Surer še poudarja: "Seveda bodo stezo tudi nekoliko skazili, kajti iz idiličnih peščenih izletnih con bodo znova nastale ogromne asfaltne izletne cone."

Kljub temu pa Surer vidi tudi eno prednost: "Če je tam vetrovno, potem bo to pravi peščeni vihar n to bo huje kot v Bahrajnu. Časi krogov se bodo nenadoma upočasnili za dve sekundi. Ampak to bil v dirko prineslo nekaj začimb."

O razpravah glede Grand Prix dirke Nizozemske v Zandvoortu pa obstaja še ena ranljiva točka. "Če se ljudje pritožujejo nad Le Castelletom, s kaosom na stezi, da gledalci obstojijo v prometu, potem je Zandvoort Le Castellet na tretjo potenco. To bo prava katastrofa. Na dirko moraš priti s helikopterjem ali pa s čolnom."

Na tiskovni konferenci, ki bo potekala danes ob 11. uri v Zandvoortu, bo med drugim prisoten tudi marketinški šef F1 Sean Bratches. Mogoče bomo po tej konferenci izvedeli več detajlov o tem, kako prireditelji razmišljajo o tem, da izvedejo to prireditev.            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Pogodba je podpisana, 2020 se vidimo še tam.
14.5.2019 11:13:09

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija