Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Že lep čas delajo na sezoni 2020
Ferrari že kar lep čas dela na novem dirkalniku sezone 2020, kar pa ne pomeni, da so ustavili dela na aktualnem SF90. Šef ekipe Mattia Binotto želi videti uspešen razvoj.
Bojan Vrbnjak Arhiv
25. maj 2019 | 11:29:24

Ferrari ima v moštvenem prvenstvu po petih dirkah letošnjega prvenstva že velik zaostanek za Mercedesom, zato ne čudi, da se veliko navijačev sprašuje, kdaj bo Scuderia odpisala letošnjo sezono in se osredotočila na leto 2020. Odgovor je sledeč: "Ta projekt se je pričel pred mnogimi tedni in meseci. V Maranellu že razvijamo za prihodnje leto," je pojasnil šef ekipe Mattia Binotto. "Do poletja bo ta projekt že konkretno napredoval. In če bo karkoli, kar bi morali storiti za prihodnje leto, potem se to mora zelo kmalu zgoditi," tako Italijan. To naj bi bilo v F1 nekaj povsem običajnega.

Seveda se bodo nadaljevala tudi dela na letošnjem dirkalniku, ker se morajo tukaj močno izboljšati in se tudi marsikaj naučiti za leto 2020. "Karkoli bomo storili na aktualnem dirkalniku, bo koristno tudi v prihodnjem letu. Projekt za leto 2020 se ne prične šele oktobra ali novembra," doda Binotto.

A pri Ferrariju je tudi aktualen uspeh zelo pomemben. Da bi celotno sezono dirkali za Mercedesom, to si uspeha vajena ekipa iz Maranella ne more privoščiti. Toda sodeč po vtisih iz četrtkovih prostih treningov vse kaže na to, da se bo uspeh Mercedesa nadaljeval tudi tukaj v Monaku. In potem? Kanada velja za stezo, kjer do izraza pride zmogljivost motorja in tukaj bi lahko imel Ferrari svoje priložnosti. V Le Castelletu pa bi lahko znova naleteli na težave.

"Paul Ricard je podobna steza kot v Barceloni. To ni steza, na kateri bomo močni," že sedaj napove Binotto. Istočasno pa se ne želi že vnaprej predati, ker do te dirke je še dovolj časa za izboljšanje. "Celoten dirkalnik in vsi koncepti potrebujejo svoj čas, morda nekaj tednov. Izboljšati pa moramo naš paket, ki ga imamo. In tukaj je še nekaj prostora."

Ferrari je uvidel, da v pogledu hitrosti ne more držati koraka z Mercedesom. Zaradi tega bo zelo težko ujeti vlak letošnjega prvenstva. "Šli bomo korak za korakom, iz dirke v dirko," napoveduje šef ekipe. "Poskušali bomo, da vse spravimo v optimalno področje in da razvijemo dirkalnik, s katerim bi pokazali, da imamo potencial razviti dirkalnik in razumeti njegove tehnične koncepte."    

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Mislim, noro je to, nekaj narediš pa že praktično takoj greš v razvoj za drugo leto. Ne samo Ferrari, najverjetneje že večina tako dela.
25.5.2019 12:58:25
IcEm4n1988
Klasika. Šele dobro začeli s sezono, pa že delajo za prihodnje leto. Naslednje leto pa ista zgodba.
25.5.2019 13:13:09
hubertfast
Ja res, neverjeten tempo, v Indiyu tega ziher, ko so vsi na istem.
25.5.2019 13:16:59

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija