Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Osupel Leclerc
Dirko bo pričel šele kot 16.
Charlec Leclerc bo jutrišnjo domačo dirko, prvo v dirkalniku Ferrarija, pričel šele kot 16. Kajti izpadel je že po prvem delu – zaradi neumnosti svojih nadrejenih.
Bojan Vrbnjak Arhiv
25. maj 2019 | 17:01:39

Charles Leclerc je doživel zelo dramatične kvalifikacije in povrhu še na domači stezi Monaka. Še na tretjem prostem treningu je odpeljal najboljši čas, potem je za las ušel kazni, a kazen, sicer drugačne narave, je vendarle sledila, kajti ne po lastni krivdi je izpadel že v prvem delu kvalifikacij.

Oba dirkača Ferrarija sta imela v Q1 težave in sta se nahajala le v sredini polja. Medtem ko je Vettel po poljubu ograje svoj hiter krog prekinil in se odpravil v bokse o nove gume, je Leclerc ostal v garaži, a zaradi vse boljših pogojev na stezi, je dokaj hitro drsel po lestvici navzdol.

Navsezadnje je bil ravno Vettel tisti, ki je moštvenega kolega porinil na 16. mesto. Toda zakaj Ferrari Leclerca ni več na poslal na stezo? Pozneje smo lahko videli posnetek, kako so Leclerca porivali nazaj do garaže FIA na tehtanje, ker se je mladi Monačan pred tem zapeljal mimo.

Ali jim je zaradi tega zmanjkalo časa? "Kljub temu smo imeli dovolj časa. Ko sem stal v garaži, smo imeli še dovolj časa za en poskus. Ni bilo nobene težave," je ugotovil Leclerc, ki se je zavzemal za dodaten poskus, ki bi mu omogočil napredovanje. "Vprašal sem, ali so sigurni, da bo moj čas zadostoval. Rekli so mi, menimo, da bo. Ponovno sem jih vprašal, ali so res sigurni, a nisem dobil resnega odgovora, zaradi česar tudi nimam resne razlage." Leclerc je bil po zgodnjemu koncu kvalifikacij jezen kot ris. "To je zelo težko, sedaj potrebujem obrazložitev," je povedal domačin. S strani Ferrarija tačas še ni nobenega komentarja.

Leclerc bo tako, če ne bo kakšnih kazni, jutrišnjo dirko pričel kot 16. Dirko, ki mu največ pomeni, a na kateri žal vlada skorajšnja prepoved prehitevanja. "Tukaj je zelo težko prehitevati, skorajda nemogoče. Veliko bom moral tvegati, mogoče se bom celo zapletel v kakšno trčenje," napoveduje Leclerc.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Pretirana samozavest ekipe? Leclerc mi je simpatičen, škoda.
25.5.2019 17:08:58
hubertfast
Hm, še italijanski mediji so trenutno, razen hvalospevov Hamiltonu. Jutri bo bomba če ne bo zmage.
25.5.2019 17:40:18
delfy
naj se navadi, tudi Raikkonenu so parkrat kvalifikacije takle zašuštral, tak da nič novega. dirkač je drug, ekipa dela pa iste kozlarije
25.5.2019 17:50:30
Aichi
Kaka zmaga neki
25.5.2019 17:51:33
hubertfast
@rajc, je dobil dirko 2005, dober avto in vse ostalo. Kimi je bil takrat za moje pojme 2 desetinki hitrejši kot danes.
25.5.2019 17:57:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija