Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Monako, nedelja
Šesta dvojna zmaga Mercedesa?
Nedelja, dan dirke v Monaku, dan, ko bi lahko Mercedes osvojil svojo šesto dvojno zmago zapored. Kaj govori proti temu? Nič, morda kakšna nepričakovana okoliščina, ki bi na vrh postavila morda mladega Verstappna.
Bojan Vrbnjak Arhiv
26. maj 2019 | 10:47:56

Spričo prikazanega na treningih in kvalifikacijah, bi lahko brez slabe vesti trdili, da ima Mercedes v pravem pomenu besede odprto pot do naslednje, šeste dvojne zmage v letošnjem prvenstvu. Edina napetost, ki jo pričakujemo, je ta, kdo od obeh dirkačev srebrnih puščic bo kot prvi prevozil prvi ovinek, čeprav upajmo, da to ne bo edina zanimivost na današnji dirki. Prav zimzeleno je že namreč dejstvo, da bo tudi današnjo dirko v veliki, tukaj v Monaku pa v največji meri, odločil štart. Kdo se bo bolje znašel s to štartno proceduro, Lewis Hamilton ali Valtteri Bottas, pa bomo videli danes popoldan.

Prva, morda tudi edina nevarnost, če jo lahko tako imenujemo, za srebrne puščice je Red Bull z Maxom Verstappnom. Mladi Nizozemec bi lahko tvegal že na štartu in vnesel nekoliko nervoze v srebrni dvojec, ki si vsekakor ne želi kakšnega odstopa. Da zna biti Max tudi agresiven, je to že večkrat dokazal, prav tako pa tudi, da se odlično znajde v prehitevanjih.

Da bi lahko v dogajanje čist pri vrhu posegel Ferrari, v to mnogi ne verjamejo. Sicer Vettel ni daleč vstran, a kljub temu bo ob običajnih okoliščinah na in po štartu imel težko delo, da stori kaj odmevnega. Lahko bi se prebil na tretje mesto, to pa je tudi končna postaja, kajti Ferrari tačas ni nevaren za Mercedes.

Morda bi lahko svoje začimbe tej dirki, ki bi znala bit še eno dolgočasje neskončne procesije, dodalo vreme. Ob prihodu v paddock Monaka je namreč rahlo deževalo. Sedaj se je dež umaknil, toda sonca danes najverjetneje ne bomo videli.

Skratka, čaka nas dirka v mondenem Monte Carlu, njen razplet pa bo verjetno manj monden. Na žalost enih in na veselje drugih je pač tako, da imamo ekipo, ki se poigrava z ostalimi, tekmeci so nedorasli, nekonkurenčni in povrhu še šlampasti (Ferrari), tako da smo usojeni na edino napetost, ki jo nam nudita Bottas in Hamilton znotraj Mercedesa.

Naj še omenim nekaj odmevov kolegov novinarjev po včerajšnjih kvalifikacijah. Čeprav si vsi želijo oziroma želimo imeti napeto sezono, sedaj vlada želja, da bi Mercedes osvojil vseh 21 dvojnih zmag, postavil novi mejnik in nedosegljiv rekord, kdo bo pa osvojil dirkaški naslov, pa jim je vseeno. No ja, ne vsem, nekateri bi znova Lojzeta, drugi pa bi pokal izročili Valterju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija