Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Toto Wolff
Škoda, da se je pripetila situacija z Leclercom
Na Ferrarijevo početje se je po kvalifikacijskem debaklu s Charlesom Leclercom na družbenih omrežjih razumljivo usul plaz kritik. Kljub temu je svoje konkurente v bran vzel Toto Wolff.
Marko Hanželič
26. maj 2019 | 11:05:46

Prvi mož Mercedesove ekipe je na tiskovni konferenci takole komentiral pripetljaj z Leclercom: »Včasih se dogajajo tudi takšne stvari. Razumem, zakaj se je vse skupaj zgodilo – če v Q1 uporabiš še drugi komplet mehkih pnevmatik, moraš vzeti v zakup, da ti bo en komplet manjkal za drugi in tretji del kvalifikacij. Verjetno so razmišljali v tej smeri, a jih je presenetila hitrost dirkalnikov v drugi polovici prvega dela kvalifikacij.«

»Na koncu je Leclerca od napredovanja v Q2 ločilo le eno mesto, kar je še dodatna nesreča. Glede na to, da je na treningu postavil najboljši čas in da je to njegova domača dirka, smo mu tudi mi privoščili čim boljši štartni položaj. Žal se je na koncu razpletlo, kot se je. Škoda.« je situacijo s smolo mladega Monačana komentiral Wolff. 

Pri Mercedesu takšnih težav seveda nimajo, pa čeprav so zmage in prvi štartni položaji v kneževini tudi v času Mercedesovih uspehov v zadnjih letih vse prej kot samoumevne. Ne glede na to, da sta obe srebrni puščici kvalifikacije zaključili v zaporedju, ki ga imamo tudi na trenutni lestvici točkovanja, Wolff pravi, da moštvenih ukazov glede favoriziranja enega ali drugega dirkača seveda ni. Kljub vsemu sta Hamilton in Bottas s šefom moštva opravila informativni razgovor, ki je bil namenjen predvsem temu, kako izpeljati start, da kljub boju za prvo mesto ne bi prišlo do nesreče skozi Sainte Devote.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Jon
Leclerc ma pa letos res smolo...za vso kariero dovolj!
26.5.2019 13:05:07
AMGf1
@Jon res je
26.5.2019 13:10:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija