Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Nova kazen za Vettla
Prej odvetniki kot dirkači
Ni dovolj, da je Sebastian Vettel dobil kazen pribitka petih sekund, s čimer mu je bila odvzeta zmaga, sedaj je prej v svoj register na sedežu FIA še dve kazenski točki. Nemec pravi, da je tukaj vse narobe.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. junij 2019 | 9:39:49

Očitno je Vettel na pol Italijan. Tifoziji ga obožujejo tudi zaradi tega, ker vedo, da je na delu pravi dirkač, dirkač, ki z veliko strastjo živi za ta šport. To se ni pokazalo le v ognjenih komentarjih preko radijske zveze tekom dirke v Kanadi, temveč tudi v besedah, ki jih je Vettel, ko se je nekoliko umiril, povedal po koncu dirke.

"Res se moram vprašati, ali je to še šport, s katerim sem odraščal in katerega tako obožujem. Sem veliki pristaš starejše F1, nekdanjih dirkalnikov in možakarjev za volanom. Obožujem te pretekle čase. In včasih si želim, da bi lahko dirkal v preteklem obdobju F1."

"Danes je vse drugače. To se začenja že z načinom, kako dirkači govorijo preko radijskih zvez. Zgleda, kot da imamo nek uraden jezik. Zvenimo skorajda kot odvetniki in ne dirkači. Pri tem pa bi morali vsi govoriti tako, kot si mislimo. Povedati bi smeli, kaj je na stvari in kaj nam leži na duši."

"Ne strinjam se s tem, v katero smer se je razvil ta šport. Če slišim samo vse te formulacije, ki se uporabljajo, kot na primer 'pridobitev nedovoljene prednosti', mi je kar slabo in o teh stvareh se v F1 sploh ne bi smeli pogovarjati."

"Kar se je zgodilo v nedeljo, kako sem izgubil nadzor nad dirkalnikom, kako sem se boril z volanom, da ga ukrotim, da ne zaidem v steno, vse to je čisto dirkanje. Za starejše dirkače in bolj zrele gledalce je bila to povsem normalna dirkaška situacija. Ampak danes vse to skazimo in kaznujemo. To ni prav. To ni F1, v katero sem se takrat zaljubil."

Na vprašanje, ali bi lahko v tej situaciji storil kaj drugače, je Sebastian menil: "Kaj pa? Imam samo dve roki. Ti sta bili trdno na volanu, da sem lahko dirkalnik spravil pod nadzor. Vem, da živimo v obdobju multi-taskinga. Ampak ne morem krotiti dirkalnika z eno roko, z drugo pa spremeniti nekaj nastavitev, mimogrede pa še pritisniti na gumb za radijsko zvezo. Če je to tisto, kar se zahteva od mene, potem moram reči, žal mi je, tega ne zmorem in potem očitno nisem dovolj dober za dirkača F1."    

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
GROZA!
10.6.2019 9:56:48
kendzija
lepše nebi mogel povedat.kje so časi ko je bla f1 res f1 zdej pa mal akcije pa kazen.
10.6.2019 10:02:26
Protoc
Ma moral bi se zaleteti v njega i to bi bilo to..dirkaska nesreca
10.6.2019 10:02:33
bingo
grazie, ragazzi , forza barila , buona pasta a tutti.....kak show je tipček zgnjal po dirki, za snemat oggi le komike....
10.6.2019 10:07:38
Macolar
Ko bi lahko človek šel v paralelno vesolje pa da bi videl njegovo reakcijo v zamenjanih vlogah. Mene osebno ne moti napaka, ali pa štorast popravek, moti me samo to da se dela svetnika ki ni nikoli drugega porinil v drek za lastno korist
10.6.2019 10:14:05
Vannito
@bingo: hahahahahahha sam res pa njegovo histericno jokanje/kricanje kot da je na loteriji zadel
10.6.2019 10:14:15
bingo
Vannito meni je smešno kak italjansko govori-verjetno zna samo 2 stavka... je pa jockal od kar je zvedel za 5 sekund...sem misu da bo to rešil prek radia....
10.6.2019 11:10:22
dbench
Ma jaz bi se kar strinjal z njim, ni kaj dosti za dodat. Saj tisti cirkus, ki ga je delal po dirki je bolj namenjen temu, da se odgovorni v F1 zamislijo, kaj počnejo s športom oz. bolje rečeno kazenskim pravilnikom.
10.6.2019 11:22:47
AMGf1
potlej se pa piše da Hamilton dela dramo ha ha ha ha
10.6.2019 20:35:27
Astro
Se vidi da ste eni z namenom tukaj da provocirate in s temi "haha" komentarji pravi otročaji
12.6.2019 8:21:19
tadejkrze
A ni smešno, ko ljudje drugim očitajo pomanjkanje znanja tujega jezika, sami pa še materinščine ne obvladajo. 😇
12.6.2019 10:08:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija