Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Racing Point
Odlična domača predstava
Lance Stroll je pred domačim občinstvom odpeljal odlično dirko in ekipi privozil deveto mesto.
Artur Švarc
10. junij 2019 | 10:44:51

Stroll je dirko začel na 17. mestu in se v prvem prebil do 14. Potem je odpeljal 45 krogov brez napake na trdih gumah, s katerimi je prišel v deseterico in tam tudi ostal, ko je zamenjal gume za srednje.

Deveto mesto na domačem terenu je Strolla spomnilo na prvo osvojeno točko pred dvema letoma prav tu z Williamsom.

»Seveda se vrnejo spomini, bila je podobna zgodba kot danes. Dirko sem začel kot 17., enako kot pred dvema letoma in prehitel enega po enega, vse do devetega mesta. Strategija je bila prava, začeti na trdih in odpeljati dolg stint.«

»Strategija je bila ključna na današnji dirki in uspeli smo jo izvesti do perfekcije. Prve gume so zdržale zares dolgo in lahko sem nekajkrat tudi odločno prehitel.

»Med prehitevanjem sem čutil energijo množic in dobil še dodatno moč.«

Stroll je dodal, da je bila to ena njegovih najboljših dirk.

»Lani jih je bilo kar nekaj, ki so mi ostale v spominu, a glede na to, kje smo bili z Williamsom, jih ni opazil nihče. Vsaka dirka je posebna na svoj način. Danes bomo proslavili v stilu.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija