Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Pravila za 2021 šele oktobra
Ekipe so se s šefi F1 dogovorile, da se pravila za sezono 2021 postavijo šele oktobra.
Artur Švarc
14. junij 2019 | 15:20:08

FIA je v Pariz povabila šefe moštev, tam pa je bil tudi Lewis Hamilton. Načeloma se vse ekipe strinjajo z osnutkom pravil, je pa še veliko nedorečenih stvari.

Šef Ferrarija, Mattia Binotto, je povedal, da so pravila še precej zelena in ne dovolj zrela, da bi o njih glasovali. Zaradi tega so se šefi sestajali tudi med kanadskim dirkaškim vikendom, ker je bila FIA zavezana, da po športnem pravilniku pravila objavi do konca junija, razen če se ekipe enoglasno odločijo, da objavo preložijo. Proti preložitvi je bil Renault, ki ga skrbi, da si bodo velike ekipe v daljšem obdobju omogočile več prilagajanja pravil v njihovo korist. A po srečanju v Parizu, vključeni so bili tudi tehnični šefi ekip, predstavniki Pirellija, Hamilton in Hulkenberg in Alex Wurz, je bil dogovor vendarle dosežen.

V izjavi so zapisali, da bodo pravila objavljena konec oktobra, odločitev pa je bila dosežena soglasno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija