Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Dirke
Belgijci bodo zahtevali nižjo pristojbino
Organizatorji VN Belgije v Spaju bodo zahtevali zmanjšanje pristojbine za organiziranje dirke, saj bo prihodnje leto na sporedu tudi VN Nizozemske.
Artur Švarc
18. junij 2019 | 8:06:45

Po pisanju belgijskega L'Echo, organizatorje skrbi VN Nizozemske, ki bo sicer organizirana maja. Spa se je zadnjih nekaj let močno zanašal na obisk Verstappnovih navijačev.

Organizatorji so lani podpisali triletno podaljšanje pogodbe z letno pristojbino 20 milijonov evrov. S samo prodajo vstopnic ne pokrijejo stroškov organizacije – lani so zabeležili 7,5 milijona izgube – zato so finančno odvisni tudi od subvencij Valonske vlade.

Vseeno pa se je pokazalo, da je lani celotna regija na račun dirke zaslužila 18,4 milijona evrov, kar je več kot dovolj, da se pokrije razlika. Zato bodo zdaj organizatorji izkoristili tudi člen, ki ga imajo v pogodbi, ki omogoča revizijo pristojbine, če se na koledarju znajde tudi VN Nizozemske.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Še dirko jim bodo ukinili pa jim bo ostala cela pristojbina.
19.6.2019 8:39:47
Fero
Bila bi velika škoda da izgubimo ta biser med dirkališči.
19.6.2019 8:51:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija