Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   VN Nizozemske
Organizatorji načrtujejo nagnjen zadnji ovinek
Prihodnje leto imamo na sporedu VN Nizozemske v Zandvoortu – organizatorji so prišli na zanimivo idejo.
Artur Švarc
20. junij 2019 | 10:01:36

Tako so Liberty Media in FIA že sporočili namero, da bi zadnji ovinek predelali v 18-stopinjski nagnjen ovinek.

»Čakamo na FIA, FOM in odločitev dirkališča,« je povedal Jarno Zaffelli, šef Droma, podjetja, ki je zadolženo za pripravo dirkališče.

»Dizajn bo končan septembra, z deli začnemo novembra in bodo končana marca. Imamo več kot dovolj časa, tudi če se pojavijo dodatne težave, bo steza do dirke končana.«

Zadnji ovinek, poimenovan po Arieu Luyendijku, nizozemskem dirkaču, ki je 1990 in 1997 dobil 500 milj Indianapolisa. Nagnjen pomeni, da se bo lahko DRS cona začela že pred ovinkom in bo po dolgi ciljni ravnini več kot dovolj možnosti za prehitevanje.

»Vemo, da je izziv, a bo nekaj posebnega na koledarju F1. Možno je, da bomo naklon dodali še kakemu ovinku. Zdaj čakamo na zeleno luč s strani šefov F1. Moram povedati, da je do zdaj naš predlog naletel na ugoden odziv. Mislim, da bo avgusta ali septembra odločeno.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija