Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Silverstone
Brez prve DRS cone
Pred dirko v Silverstonu smo ostali brez kontroverzne DRS cone, ki je šla tudi čez prva dva ovinka in lani poskrbela kar za nekaj hudih trčenj.
Artur Švarc
10. julij 2019 | 6:59:00

Tako bosta na dirki spet le še dve DRS coni, lanska, ki so jo dodali in se začenja od zadnjega ovinka čez ciljno ravnino pa do zaviranja pred tretjim ovinkom, pa je umaknjena. Kar nekaj dirkačev, ki so šli na polno skozi desni ovinek Abbey z odprtim DRS-om, je končalo v ograji. Ericsson in Grosjean sta prepozno zaprla DRS in na polno odletela s steze. Tudi Lewis Hamilton je za ta eksperiment povedal, da gre za nepotreben in nevaren eksperiment.

Preostali DRS coni sta na Welingtonu in Hangar Straights. Točen razlog za ukinitev tretje cone še ni znan, je pa jasno, da je imela pri tem nekaj tudi varnost in nenazadnje, Charlie Whiting je po lanski dirki priznal, da ta cona ni pomagala k lažjemu prehitevanju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija