Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   McLaren
McLaren prihodnje leto v IndyCar
Kljub letošnjemu polomu na 500 milj Indianapolisa, so pri McLarnu sporočili, da bodo odpeljali celotno sezono 2020.
Artur Švarc
9. avgust 2019 | 17:25:20

McLaren bo sodeloval z ekipo Arrow Schmidt Peterson Motorsports, ki bo nastopala z dvema dirkalnikoma s Chevroletovim motorjem. Na čelu programa bo dvakratni prvak serije CART, Gil de Ferran.

McLaren je nazadnje celo sezono v Indyju odpeljal 1979, vrnil pa se je 2017 s Hondo in Alonsom na 500 milj Indianapolisa.

Alonso je vodil 27 krogov in bil blizu zmage, ko je odpovedal Hondin motor. Ko so se letos na dirko vrnili kot samostojna ekipa s Chevroletom, se niso niti kvalificirali na dirko.

Projekt je bil oznanjen danes popoldne, ekipa pa se bo imenovala Arrow McLaren Racing.

»Partnerstvo bo združilo ASPM-jevo infrastrukturo in McLarnovo tehnično znanje, komercialne izkušnje in marketinško moč. S tem bo mogoča nova platforma za najvišji nivo konkurenčnosti in redne boje za zmage,« so zapisali pri McLarnu.

Sam Schimdt je svojo kariero zaključil 2000, ko je v nesreči ostal na vozičku. Zato je ustanovil ekipo Sam Scmidt Motorsports in se prihodnje leto pridružil seriji IRL. Pomožna serija, ki se je pozneje preimenovala v Indy Lights, je Scmidtovi ekipi prinesla sedem dirkaških naslov. Schmidt je nato 2011 prevzel propadlo ekipo FAZZT v IndyCarju in že naslednje leto so nizali uspehe s Pagenaudom, 2015 pa ga je zamenjal Hinchcliffe.

2013 je v ekipo kot solastnika spustil še Rica Petersona, letošnji sponzor Arrow Electronics pa je solastnik od letos. Najboljša uvrstitev ekipe je peto mesto v prvenstvu Pagenauda 2013.

Trenutno za ekipo dirkata James Hinchcliffe in Marcus Ericsson, o zasedbi za 2020 pa še ni govora. Vsekakor pa tam ne bo Alonsa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija