Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ali SportPesa odpoveduje sponzorstvo z Racing Pointom?
Več medijev je v petek citiralo izjavo SportPesa, ki navaja, da bo takoj preklical športna sponzorstva in da bodo vsi klubi in partnerji prejeli obvestila, kot je določeno v njihovih pogodbah.
Milan Klemenc
10. avgust 2019 | 22:22:21

Ali bo SportPesa kot imenski sponzor prekinil pogodbo z Racing Pointom, je završalo v medijih. Kolegi iz RaceFans s to izjavo niso bili najbolj na čistem in so se odločili, da preverijo trditve ostalih medijev. Pri tem so ugotovil, da izjava o odpovedi pogodb velja samo za poslovanje podjetja v Keniji. Njihova pogodba z Racing Pointom je namreč le ena izmed številnih mednarodnih pogodb, ki vključuje SportPesa, ki je med drugimi tudi sponzor nogometnemu klubu iz angleške premier lige, Everton.

»Z velikim obžalovanjem sporočamo, da je kenijski izvršni direktor Sportpesa napovedal ukinitev vseh lokalnih sponzorstev in partnerstev blagovne znamke v Keniji,« je za kolege iz RaceFans povedal tiskovni predstavnik SportPesa.

»Ta odločitev je bila sprejeta glede na nadaljnje nezakonite in neutemeljene ukrepe kenijske vlade in regulatorjev zoper Sportpesove posle v Keniji. Ta ukrep vlade je za zdaj odpravil poslovni primer našega stalnega pokroviteljstva v Keniji.

»Ta sprememba politike pa ne vpliva na nobeno od sponzorstvo Sportpese v drugih državah, v katerih deluje Sportpesa, in bo nadaljevalo kot doslej.«

SportPesa sodi med skupino stavnih podjetij, ki so vpletene v dolgotrajen spor s kenijsko upravo za licenco in davke.

Posel s SportPesa in Racing Point je bila medijem prvič razkrita januarja letos. Skupina je to uradno razkrila na pričetku predsezonskih testiranj. Blagovna znamka ima sklenjeno pogodbo za sponzoriranje ekipe Racing Point za dve leti, z možnostjo nadaljevanja tudi v letu 2021. Tako, da Racing Point je zaenkrat v varnem zavetju poletnih počitnic.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija