Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Correa bo testiral dirkalnik F1
Dirkač ekipe Sauber v F2, Juan Manuel Correa, bo testiral dirkalnik F1.
Milan Klemenc
15. avgust 2019 | 14:04:08

Juan Manuel Correa je ekvadorsko-ameriški dirkač, ki trenutno dirka z ekipo Sauber Team Junior Charouz v prvenstvu F2. Svoj debi v dirkalniku F1 bo dočakal 24. avgusta na dirkališču Paul Ricard na jugu Francije, kjer bo na privatnem testu vozil za glavno ekipo.

Testiranje bodo izvedli z dirkalnikom Sauber C32, odetim v barve Alfa Romeo Racinga, ki je zadnji dirkalnik Sauberja s pogonskim sklopom V8 pred pričetkom V6 ere, leta 2014. V ekipi so si zadali cilj prevoziti 300 km, kar je ravno pod razdaljo dirke F1. Namen testa je, da se Correa privadi na delovanje dirkalnika F1 in delovanja celotne ekipe, vključno z mehaniki in inženirji.

Kot je izjavil Correa, je izredno navdušen, saj sta tako testiranje kot kariera v F1 nekaj, kar si s poslovnimi partnerji prizadevajo doseči, že kar nekaj časa.

»Poslušal in učil se bom ter poizkušal pridobiti čim več izkušenj,« pove Correa.

Correa se je rodil v Ekvadorju, a se je na Florido preselil že zelo zgodaj. Svoje znanje je uspešno izpopolnjeval v kartingu. Postal je prvi Američan, ki je osvojil mladinsko svetovno prvenstvo Rotax. Po tem uspehu, je bil rekrutiran v mladinski program Lotus F1 Team. Leta 2016 je Correa s Prema Powerteamom debitiral v F4, kjer je sodeloval na dirkah ADAC Formule 4, kakor tudi v italijanskem prvenstvu F4.  Pri tem je  zbral tri zmage.

V serijo F3 je vstopil leta 2017 na dirki v Spaju z ekipo Jenzer Motorsport, za katero je podpisal pogodbo za sezono 2018. Letos pa je z ekipo Sauber Team Junior Charouz vstopil v F2 in na sprinterskih dirkah v Bakuju in Franciji dosegel uvrstitvi na zmagovalni oder.

Correa je v sezoni 2019 razvojni voznik F1 Alfa Romeo Racing, kjer sodeluje s Kimijem Raikkonenom in Antoniom Giovinazzijem ter testnima voznikoma Marcusom Ericssonom in Tatjano Calderon.

Ali Alfa (Ferrari) izobražuje kader, da se jim ne pripeti podobna zgodba kot obeh hlevih Red Bulla, ko jim je že za letošnjo sezono pričelo zmanjkovati ustreznega kadar?

Mogoče pa Alfa išče zamenjavo za Giovinazzija, ki je imel v letošnji sezoni le nekaj svetlih trenutkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija