Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
FIA načrtuje uvedbo standardnega sistema za nadzor tlaka v gumah
FIA načrtuje, da bo leta 2021 v F1 uvedla standardni sistem za nadzor tlaka v gumah (TPMS), ki bo komisarjem na dirki zagotovil popolne informacije.
Milan Klemenc
16. avgust 2019 | 9:20:59

FIA se je za ta korak odločila zaradi spremembe pravil, ki istočasno sovpadajo s prehodom F1 na 18-palčne gume in prepovedjo grelnih odej za gume.

FIA in njihovi komisarji, bodo to izkoristili kot možnost večjega nadzor nad moštvi, ki namenoma na progo pošiljajo dirkalnike z drugačnimi specifikacijami tlaka v gumah, kot jih predpiše Pirelli.

FIA je objavila javni razpis za novi TPMS, z rokom za oddajo ponudb do 30. avgusta. Odločitev bo  sprejeta do 4. oktobra. Prototipni sistem mora biti dostavljen Pirelliju do 15. novembra in bo namenjen testiranju gum za sezono 2021. Pogodba z izbranim dobaviteljem bo sklenjena za 2021, 2022 in 2023 z možnostjo podaljšanja še za dve leti.

FIA je v razpisu jasno določila, da bo TMPS nadziral vse gume, shranjene v garažah ekip. Sistem vsake ekipe pa se bo moral na dirkaški konec tedna spoprijeti z dodatnimi 200 senzorji ali 50 kompleti gum.

Zaenkrat še ni znano, ali bodo informacije gledalcem na voljo prek zaslonske grafike, vendar predstavitev teh senzorjev nakazuje, da bo upravljanje temperature in tlaka v gumah še naprej pomemben del športa v prihodnjih letih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija