Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Alfa Romeo v letošnji sezoni zmanjšuje zaostanek za vodilnimi ekipami
Alfa Romeo se drastično izboljšuje in je v tej sezoni naredila velik korak naprej s svojim potencialom, pravi vodja ekipe Frederic Vasseur.
Milan Klemenc
21. avgust 2019 | 13:32:24

Ekipa, ki je bila prej znana kot Sauber, se navkljub nekaterim spodrsljajem v letošnjem letu redno bori za uvrstitve med najboljših 10.  Vasseur je za Autosport povedal, da je pogled na lestvico na kateri Alfa trenutno zaseda sedmo mesto, zelo vzpodbuden.

»Veliko bolj smo osredotočeni na raven zmogljivosti in drastično se izboljšujemo. Lani smo za vodilnimi ekipami zaostajali za 2,5 s, letos pa povprečno nekje 1,5 s na zadnjih dirkah pa le še za 1,2 s. To se sliši ogromno in tudi je, vendar, ko to prevedemo še v točke je pa to že druga zgodba. Vsaj z vidika potenciala smo naredili velik korak naprej.«

Naložbe novega lastnika in nov pristop za Alfo v letu 2019 sta spremenila možnosti in poglede na ekipo, saj se od leta 2017 počasi a vztrajno dviguje.

Vasseur, se je kot vodja ekipe in izvršni direktor, Alfa Romeu pridružil v drugi polovici leta 2017. Sam meni, da bo ključno področje, ki ga je potrebno izboljšati, priprava na začetek sezone 2020.

Naredili smo majhen korak nazaj v primerjavi z lanskim letom. Morda ne ravno na začetku, vendar smo imeli del, ki je bil za nas kar težak. Tu mislim predvsem na mesec maj, kjer smo se nekako ustavili in ko ti nikakor ne gre. Uspešnost zastavljenega razvoja pa ne daje rezultatov. Trudiš se in v mesecu, ki ga imaš na razpolago, narediš vse za en dan, in to je en dan, ki ga imaš, da se dokažeš, in če ti tu uspe velik korak naprej si na pravi poti«.

»Seveda je potrebno na sliko gledati globalno. Ne morete izpostaviti ene dirke v primerjavi z lanskim letom. Na splošno smo napredovali za 1-1,5 %, in to je za nas ogromno. Naslednji korak za nas je, da bomo na prvi dirki v letu 2020 nekoliko bolj pripravljeni za naslednjo sezono.«

Alfa je v boju za peto mesto v konstruktorskem prvenstvu, saj si je McLaren v točkovanju z lepo prednostjo na četrtem mestu zagotovil mirne počitnice. Vendar pa je Alfa (32 točk) v skupini z Renaultom (39 točk) in Racing Pointom (31 točk), v lovu za petim mestom,  ki ga trenutno zaseda Toro Rosso (43 točk). Mlajša ekipa Red Bulla je ogromno pridobila na kaotični VN Nemčije, kjer sta njihova voznika zasedla tretje in šesto mesto.

»Na nekaterih progah smo v boljši formi kot na drugih. Moramo nadaljevati v tej smeri. Zavedam se in prepričan sem, da bo se bo trend uspešnosti dvigoval. V kvalifikacijah in dirki na zadnjih dveh ali treh dirkah smo se bolj ali manj vrteli okrog Renaulta in McLarna, včasih spredaj, včasih tik za njimi. Z njimi se moramo boriti,« zaključuje Vasseur.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Predvsem po zaslugi Raikonnena.....da smo realni.
21.8.2019 14:11:01
klemil
Tu se popolnoma strinjam, da je Kimi tisti, ki je dodana vrednost. Je pa tudi res, da na nekaterih progah jim ne gre in ne gre. Prav tako pa tudi ne pri menjavi gum kjer so za najboljšimi svetlobna leta daleč, da o strategiji zadnjih dirk niti ne govorimo.
21.8.2019 14:28:32
spartan
Če ima AR identičen motor kot Ferrari, se zna hitro zgoditi, da bi jih prehiteli...Švicarji so imeli dolgo težave s financami, sedaj pa jim je očitno "zalaufalo".
22.8.2019 11:03:52
Aichi
spartan, sanjaš mokre sanje... Pogodba z AR se izteče letos in močno dvomim, da bo FCA vložil še enkrat tolikod denarja v imenu propadle znamke...
22.8.2019 11:31:56
spartan
Škoda, da ne bi vložili...
22.8.2019 11:38:00
macolar
Meni osebno je smešno to, ko so pri preimenovanju ekipe vse skupaj oznanjali kot da so neodvisna entiteta ki se bo trudila borit za zmage, v bistvu pa so samo Ferrarijev hlapec ki prispeva kilometrino za Ferrarijeve rezultate in ki jim nikoli ne bi bilo dovoljeno premagat matične ekipe. Glede na porazno prodajo Fiata in Alfe Romea je pa res za pričakovat da lahko vse skupaj predčasno ugasne.
22.8.2019 12:42:58
hubertfast
Čaki malo, a nismo tukaj 1x rekli, da ne bomo slabo govorili o Fiatu in Alfi? Pa pustimo kaj res.
22.8.2019 13:32:44
spartan
Mislim, da so ga pri Alfi (Fiatu) takrat polomili z naslednikom 156-tke in 149-tke. Ne bi jim bilo treba naviti cene v nebo, poleg tega da je bil naslednik 159 v sodelovanju z GM-om dobesedno polom. Svoje je prispeval še MiTo. Povsem normalno bi se lahko naprej razvijali, vendar ne....sedanji modeli pa imajo cene na plafonu, kako si naj potemtakem to privoščim?!?
22.8.2019 14:05:58
Aichi
159 kot GM je bila polom na celi fronti, + una derivata Brera in Spider. Giulietta jih je reševalain potem naredijo Giulijo kot konkurenco Trojki, delajo pa cene kot Trojka. Ne pelje... To, da so prodali letos manj vseh Alf kot Lancie Y v Italiji, pove vse.
22.8.2019 14:09:26

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija