Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Alfa Romeo
Calderonova in Correa na testu
Švicarji bodo ta vikend na Paul Ricardu testirali dva svoja naraščajnika.
Artur Švarc
22. avgust 2019 | 8:17:55

Sauberja C32 v barvah letošnjega dirkalnika bosta vozila testna voznica Tatiana Calderon in razvojni voznik Juan Manuel Correa. Oba dirkata v F2. Correa uspešno, Calderonova pa se uvršča na zadnja mesta.

20-letni Correa bo tako prvič vozil dirkalnik F1, medtem ko je Calderonova v zadnjem letu že dvakrat vozila lanski dirkalnik C37.

»Naša ekipa ima dolgo zgodovino vzgajanja mladih talentov in ta del poslanstva jemljemo zelo resno,« je povedal šef ekipe, Frederic Vasseur.

»Tako Juan Manuel kot Tatiana sta pomemben del naše ekipe in delata z nami tako v tovarni kot na stezi. Ta priložnost jima bo omogočila nadaljnje napredovanje in razumevanje F1, pa tudi povezovanje z mehaniki in inženirji.«

Tatiana Calderon: »Hvaležna sem Alfa Romeo Racingu za priložnost, da še enkrat vozim dirkalnik F1. Srečna sem, da lahko delam z ekipo in se učim in razvijam kot voznica. Veselim se nove izkušnje.«

»Voziti dirkalnik F1 je nekaj, kar sem sanjal, odkar sem dopolnil sedem leti, zato sem izjemno navdušen, da bom sedel v kokpitu,« pa je dodal Juan Manuel Correa.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija