Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   FIA
Razlika v kazni za Vettla in Strolla
Michael Masi je po dirki razložil, zakaj je Vettel za enako neumnost dobil večjo kazen kot Stroll.
Artur Švarc
9. september 2019 | 10:02:31

Vrtenje Vettla v Ascariju je pomenilo, da je med nevarnim vračanjem na stezo z nje zrinil Strolla, ta pa Gaslyja.

FIA je preučila oba primera in Vettel je dobil 10-sekundni kazenski postanek v boksu, Stroll pa vožnjo skozi. Masi je povedal, da je razlog za razliko enostaven – Vettel je ob vračanju na stezo še trčil v Strolla.

»Glavna razlika med obema je bila v tem, da bil Vettel tisti, ki se je vrnil nevarno na stezo in povzročil tudi trčenje.«

»V primeru Lancea in Pierra, pa je bilo to le nevarno vračanje na stezo. To je tudi razlog za različno kazen.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
slowie
Čeprav se s to interpretacijo ne strinjam. Oba sta storila enako napako, le da je en imel več sreče pri razpletu, kot drugi. Se pravi, da je po njihovem Vettel bolj kanovan samo zato, ker je imel več smole, oziroma, ker se Stroll ni tako dobro znašel, kot se je Gasly. Še več, če ne bi Gasly še pravočasno zapeljal s steze, bi bilo trčenje v Strolla lahko zelo zelo hudo, tako da - ta razlaga je meni malo mimo. Boljša interpetacija zame osebno bi bila, da je Vettel dejansko tisti, ki je ta incident sploh začel. Če on ne bi storil te napake (mislim na nepravilno vračanje na stezo), do vrtenja Strolla sploh ne bi prišlo. Zato on kot glavni povzročitelj pač dobi večjo kazen.
9.9.2019 16:53:44
duss
Ce bi novinec napravil toliko napak kot jih je Vettel v zsdnjih dveh sezonah, bi bil verjetno tudi blizu vrat. Ce se pa to dogaja 4x svetovnemu prvaku, bi moral pa to tolerirat? Zakaj ze, ker se nekomu smili? Avto mu ne pase? Ne vem ce je to dovolj dober razlog, da se ga placuje 30mio na leto.
9.9.2019 19:40:45
duss
Ups, napacen clanek 🤭
9.9.2019 19:41:04
roberto
Ni pa še pokazalo, koliko je Vettel dejansko videl iz avta. Počakal je dva, nato pa šel nazaj ko je bilo malenkost prostora. Pa tudi Stroll je šel na polno; a ni videlo nobenih rumenih zastav?
9.9.2019 19:52:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija