Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Velika finančna izguba
Nekdaj ekipa prvakov je objavila rezultate prvega polletja 2019 in so zares zaskrbljujoči.
Artur Švarc
10. september 2019 | 15:44:47

Še 2017 je bil Williams petouvrščena ekipa prvenstva, lani so pristali na zadnjem letu in tu bodo tudi letos. To pomeni tudi precej manjši prihodek iz naslova prihodkov F1. Dodajmo k temu še, da sta se poslovila tudi oba dirkača, ki sta prinašala denar – Stroll in Sirotkin in da se je poslovil tudi glavni sponzor Martini.

Williams je za letos dobil dva nova sponzorja, ROKiT in poljski Orlen, ki ga je pripeljal s sabo Kubica.

Vseeno je ekipa generirala le 46,3 milijona funtov prihodkov v prvega pol leta, še lani tak čas pa 60,7 milijona.kar je skoraj četrtinski padec. Lanski dobiček v tem obdobju je znašal 200 tisoč funtov, letos pa ima ekipa 16,8 milijona minusa.

Sestrsko podjetje Williams Advanced Engineering je sicer dvignilo prihodke z 21 na 31 milijonov funtov, skupna številka matičnega podjetja Williams Grand Prix Holdigns pa je padec prihodka z 82,6 na 77,8 milijona funtov, medtem ko se je izguba povečala z 2,7 na 18,8 milijona funtov.

»Polletni rezultati kažejo na naporno prvo polovico leta za našo F1 ekipo, vseeno pa tudi močno rast Williams Advanced Enigneering,« je povedal šef holdinga, Mike O'Driscoll.

»Finančni rezultat v F1 odraža naše zadnje meto lani in zmanjšanje prihodkov v nagradah. Manjši je tudi partnerski prihodek, čeprav smo dobili Orlen in ROKiT. Smo v še eni težki sezoni, a pridobivamo nove partnerje in v zadnjem času smo malce napredovali.«

»Dokaz za to je tudi podaljšanje pogodbe z ROKiT, ki bo z nami vse do leta 2023.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija