Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Fernando Alonso
Prvi rally, prvi odstop
Dvakratni svetovni prvak je sodeloval na Lichtbergu 400, peti dirki Južnoafriškega Cross Country prvenstva.
Matej Kavčič
14. september 2019 | 20:34:53

Alonso je bil sicer dobro na poti – na prologu je bil tretji in tudi skupno zasedal tretje mesto, potem pa je na začetku prve preizkušnje po 23 kilometrih večkrat prevrnil svojega Hiluxa, pri čemer je razbil veterobransko steklo, zato sta morala s sovoznikom Marcom Como do konca preizkušnje nositi očala. V servisni coni sta uspela popraviti avto in organizator jima je dovolil voziti 15 minut pred ostalimi, da bi nabrala izkušnje, brez da bi morala voziti v prahu tistih pred sabo. Nedolgo po štartu sta spet doživela smolo, ko je v sprednjo šipo priletela jata ptic in Coma je moral do konca preizkušnje držati  šipo na mestu.

Čeprav sta prišla do cilja, nista bila uvrščena zaradi izgube časa. Alonso je na lokalnem prvenstvu sodeloval zaradi nabiranja izkušenj, preden se januarja poda na Dakar v Saudovo Arabijo.

Tudi šef Toyotine ekipe, Glyn Hall, je povedal, da je šlo vse po načrtih: »Po 40 kilometrih je bil še vedno le 20 sekund za vodilnim, potem je bila šipa preveč poškodovana. Alonso je hiter, potrebuje le še nekaj izkušenj.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija