Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kimi Raikkonen
Dirka na Finskem je mogoča le s finančno podporo
Kymiring, ki je bil končan pred kratkim, je sredi avgusta gostil kratek test MotoGP, kjer so se nekateri dirkači razreda MotoGP podali na progo in jo preizkusili. Dirkališče bo prihodnjih pet let gostilo dirke razreda MotoGP.
Milan Klemenc
15. september 2019 | 14:38:23

Raikkonen priznava, da bi bil vesel, če bi lahko videl dirko F1 na Finskem, pa naj bo to na novem dirkališču ali po ulicah enega večjih mest.

»Videl sem video posnetke vožnje na novem dirkališču. Že v preteklosti sem dejal, da je za dosego cilja potrebno rešiti eno vprašanje in to je denar. Prepričan sem, da bi lahko dirkali tudi sredi Helsinkov, če bo kdo položil denar na mizo. Zdaj imamo progo, ne vem sicer če je že homologirana za F1, ampak če je za MotoGP, potem mora biti varna na številnih področjih.«

Finska ni nikoli gostila dirke F1, kljub temu da je dala tri svetovne prvake.

Kymiring je dirkališče v Iittiju na Finskem, ki meji na regionalno prestolnico Kouvola, in se nahaja 110 kilometrov severovzhodno od glavnega mesta Helsinki. Ime "Kymi" izvira iz reke Kymi (Kymijoki), v dolini katere se nahaja dirkališče. To je prvo dirkališče na Finskem, ki ima dovoljenje FIA ​​razreda 1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija