Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ekipe
Panthera želi začeti 2021
Novi projekt Panthera team Asia F1 se je pojavil letos poleti in razmišlja, da bi se karavani F1 pridružil že 2021.
Artur Švarc
17. september 2019 | 8:50:00

Ekipa želi slediti modelu Haasa in nakupiti večino delov od drugih dobaviteljev, kot to Američani počnejo v sodelovanju z Dallaro in Ferrarijem.

»Naš cilj je začeti 2021,« je povedal eden od ustanoviteljev ekipe, Benjamin Durand. Francoski inženir je tudi tehnični direktor SMP Racinga, ki nastopa v WEC.

SMP Racing, za katerim stoji ruski oligarh Boris Rotenberg, finančno podpira tudi Sergeja Sirotkina, ki je rezervni voznik Renaulta, za pogon nove ekipe pa je najverjetnejši dobavitelj prav Renault.

Partnerja za šasijo še iščejo in ena od možnosti je Williams Advanced Technology, ki bi postal neodvisno podjetje, da bi bilo tako sodelovanje mogoče. Tudi Red Bull Technologies sodeluje s Toro Rossom po enakem principu.

Panthera team Asia F1 je pred dnevi na svojem FB profilu objavil fotografijo modela v vetrovniku.

Eden od partnerjev v projektu je tudi Michael Orts, ki je že 2017 skušal zagnati ekipo China F1 Racing Team. Odvetnik iz Nice ima dobre poslovne stike na Kitajskem in v Aziji, zato projekt tudi nosi tako ime.

»Presenečeni smo bili nad številom interesentov, ki bi radi prišli v F1,« je pred kratkim povedal Ross Brawn, športni direktor F1. »A povedali smo jim, da morajo malce počakati, da bomo uvedli nova pravila in da se ta stabilizirajo.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija