Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pred dirko
Dim ogroža VN Singapurja
Zaradi kurjenja v Indoneziji je Singapur zavit v gost smog.
Milan Klemenc
17. september 2019 | 9:31:13

Agencija Reuters poroča, da se je kakovost zraka v soboto prvič po treh letih poslabšala na raven »nezdravo«, kar so pokazali podatki Nacionalne agencije za okolje (NEA). Glavni vzrok smoga je kurjenje ozemlja za nasade v Indoneziji. Zaradi pomanjkanja padavin so razmere še slabše in vidljivost se je zaradi tega še poslabšala. Organizatorji VN Singapurja so potrdili, da smog zmanjšuje vidljivost in je eno od možnih tveganj, ki je zajeto v njihovem načrtu za izredne razmere za letošnjo dirko ter, da trenutno poteka vse po začrtanem planu.

»V primeru, da bi smog zmanjšal vidljivost do te mere, da bi bilo ogroženo javno zdravje ali bi se pojavile kakršnekoli druge operativne težave, bo organizator ustrezno ukrepal. Stanje smoga je zelo spremenljivo, ne samo iz dneva v dan, temveč iz ure v uro. Tesno sodelujemo z ustreznimi agencijami in vodstvom F1. In predenj bi sprejeli kakršne koli kolektivne odločitve v zvezi s prireditvijo se bomo z vsemi akterji ustrezno posvetovali«, zaključuje tiskovni predstavnik organizatorja VN Singapurja.

Medtem, ko je dirka že čez nekaj dni in ekipe že postavljajo svoje garaže, bo očitno smog težava še ena težava s katero se bodo očitno morali ta konec tedna spoprijeti dirkači.

Po zadnjih podatkih VN Singapurja, trenutno naj ne bi bila ogrožena.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija