Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Williams
Kubica se poslavlja
Robert Kubica je potrdil, da 2020 ne bo več vozil za Williams.
Artur Švarc
19. september 2019 | 14:53:07

Poljak bo po porazni sezoni pri Williamsu dirkaško kariero nadaljeval nekje izven F1, najverjetneje v DTM. Čeprav je za ekipo Williams osvojil edino letošnjo točko, ga je konstantno premagoval njegov mladi moštveni kolega George Russell. Glavni kandidat za zamenjavo Kubice je 24-letni Kanadčan Nicholas Latifi, ki je že letos rezervni voznik Williamsa in drugo leto nastopa v F2.

Robert Kubica je ob slovesu povedal: »Rad bi se zahvalil ekipi za zadnji dve leti in povratek na štartno vrsto v F1. Imel sem se lepo  z ekipo ROKIT Williams Racing, tako kot rezervni n razvojni voznik kot dirkač letos, a čutim, da je zdaj pravi čas, da odprem naslednje poglavje v moji karieri.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
preveč denarja je treba dat da se lahko voziš v f1
19.9.2019 15:49:36
duss
Skoda ga je blo. Eden vecjih neizkiriscenih talentov, seveda pred nesreco.
19.9.2019 20:56:09
miata.knight
Dobro je izrabil sponzorski denar, čeprav je bilo že od vsega začetka jasno, da med temi mladci ne bo konkurenčen. Sreča je na njegovi strani le v tem, da je letos Williams slab, drugače bi ga Russell "pral" še bolj. Kako pa bo ta njegov izlet v F1 vplival na njegovo samozavest v prihodnje, je pa vprašanje. @duss - res je. Ampak koliko jih je že bilo in so v F1 tudi sedaj - na žalost brez realnih možnosti (super avta)
20.9.2019 9:18:37
dbench
Nesreča mu je usodno spremenila kariero.. žal tako ne bomo nikoli vedeli kaj bi bilo v F1, če bi Poljak odvozil najboljša leta v svojem najboljšem fizičnem stanju. Mislim pa, da se je on pač s tem sprijaznil in da bo sedaj, ko mu je uspel povratek v F1-v najvišjo serijo motošporta, pa čeprav z vožnjo na začelju-, na nek način pomirjen, saj je to zanj morda enako vredno, kot da bi postal sv. prvak. Sedaj bo dec lahko neobremenjen s preteklostjo šel dalje.
20.9.2019 10:59:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija