Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Vettlov pester urnik
Vettel je ta teden v Italiji, kjer je med drugim obiskal Tony Kart ter se preizkusil v kartingu.
Milan Klemenc
3. oktober 2019 | 9:57:37

Po razočaranju za VN Rusije v Sočiju se je Vettel podal na obisk v Italijo. Ne, ni šel najprej v Maranello, kot bi pričakovali, ampak se je odpravil na obisk h dirkalni ekipi Tony Kart v Lonatu in preizkusil njihov 401 R in kart KZ na progi Sud Garda.

Vettel je večino dneva preživel za volanom gokarta, ter pri tem pridobil koristne informacije, ki jih je nato delil s svetovalcem za karting, Marcom Ardigojem. Vettlova veza z italijanskim podjetjem sega v čas, ko je začel dirkati s Tony Kartom in zmagal na evropskem prvenstvu leta 2001, poleg tega pa je v preteklih letih sodeloval na več prireditvah Ferrari Driver Academy.

Po zaključku obiska pri Tony Kart se je Vettel odpravil v Maranelo na srečanje z Mattio Binottom, kjer sta po besedah predstavnika Ferrarija v »pozitivnem in konstruktivnem« srečanju predebatirala aktualne zadeve. Po končanem sestanku ga je čakalo še naporno delo v simulatorju, kjer je preizkušal različne nastavitve SF90 za prihajajočo dirko za VN Japonske v Suzuki.

Da bo urnik res natrpan, bo do VN Japonske, Vettel sodeloval tudi na dvodnevnem preizkusu gum za sezono 2020 v Barceloni. Test bodo opravili zgolj prve tri ekipe Mercedes, Ferrari in Red Bull. Kjer bo Vettel edini od aktualnih dirkačev za volanom dirkalnika, medtem bosta Red Bull in Mercedes uporabila testne in rezervne voznike z Jakeom Dennisom oziroma Estebanom Oconom. Vettel bo svoje delo v Barceloni zaključil 8. oktobra in se nato podal v deželo vzhajajočega sonca.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija