Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ferrari
Kazen štartnih mest, da ali ne?
Ferrari je prepričan, da Vettel ne bo kaznovan zaradi menjave komponent pogonskega sklopa.
Milan Klemenc
3. oktober 2019 | 10:15:37

Vettel je bil na dobri poti da osvoji enega od najvišjih mest za VN Rusije, ko mu je v 28 krogu po postanku zagodel MGU-K, zaradi česar je moral ustaviti svojega rdečega konjička nekaj več kot 100 metrov pred vhodom v bokse.

Njegova zaustavitev je bila povod za virtualni varnostni avtomobil, ki je Mercedesu omogočil, da je lahko Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa postavil na prvi dve mesti.

Po okvari MGU-K so pri Ferrariju prepričani, da Vettel na VN Japonske ne bo prejel kazni, saj bo lahko uporabi enega od že uporabljenih MGU-K, saj je Vettel za to sezono že porabil celotno kvoto dveh enot in bi moral na dirki v Suzuki prejeti kazen v kolikor bi uporabil novega.

Mattia Binotto je pojasnil, da bo Vettel uporabil enega od uporabljenih MGU-K in se s tem izogne kazni, ki bi ga čakala v primeru uporabe novega. Prav tako pa bodo uporabili krmilno elektroniko, ki so jo pred tem že uporabil na VN Bahraina.

»Imeli smo težave z napajalnikom, ki so na hibridni strani pogonskega sklopa, kar je pripeljalo do tega, da smo ostali brez izolacije na dirkalniku. Posledično je to pomenilo, da smo morali Sebastianu naročiti, da se iz varnostnih razlogov takoj ustavi.«

Pri Ferrariju so takoj, ko so ugotovili, da so na dirkalniku izgubili ozemljitev električnega toka, naročili Vettlu, da po zaustavi zapusti dirkalnik s skokom in ne z izstopom, saj bi lahko tvegali poškodbo zaradi napetosti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IR_Baboon
V bistvu Hamiltona samo na 1 mesto...
3.10.2019 13:48:08
slowie
Uf.... brez izolacije na dirkalniku? Brez ozemljitve el. toka? Huda....
3.10.2019 14:26:29
GTI
Aha, zato je skakal ven, zdaj je jasno.
3.10.2019 14:38:42
Lotus_72
Zato so tudi tukaj teorije zakaj je Alonsa v tistem 1 zimskem testiranju v MclHondi vrglo v ograjo. Mene bolj čudi, ker je tale CE elektronika bila problematična že od začetka. Npr zato je bil tist odstop LEC iz vodstva v Bahrajnu.
3.10.2019 16:35:19
Lotus_72
Zgleda bodo zatisnili oči. Vprašanje, če je tole napaka. Ok V Suzuki si ravno ne moreš privočit štarta iz ozadja. Bolje je recimo Brazilija ali kaki Austin. Do takrat pa bodo upali, da spet ne odpove elektronika. Vseeno Mercedesa ne morejo dobit. RB pa je preveč zadaj in konec koncev trenutno nekunkurenčen, Tako, da so kalkulacije brez potrebe. Moje mnenje igranje z ognjem po nepotrebi.
3.10.2019 16:39:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija