Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Jamamoto v Suzuki za volanom Toro Rossa
Voznik japonske Super Formule Naoki Jamamoto načrtuje svoj preboj v Formulo 1 na petkovem treningu v Suzuki, ko naj bi sedel za volan dirkalnika ekipe Toro Rosso.
Ursa Prosenjak
6. oktober 2019 | 0:34:48

Ekipa informacij še ni potrdila, je pa 31-letnik svoj nastop napovedal na Toro Rossovem Youtube kanalu v videu, ki je bil kasneje izbrisan.

Varovanec Honde se sicer ponaša z dvema naslovoma Super Formule – 2013 in 2018 – in osvojenim japonskim Super GT prvenstvom leta 2018 skupaj z Jensonom Buttonom.

Slednji svojega sotekmovalca v Super GT ekipi Kunimitsu zelo ceni in ga že vidi v Formuli 1.

»Je zmagovalec Super Formule in Super GT,« pojasnjuje Button. »Tako bogate izkušnje mu bodo koristile, ko se bo znašel na vrhu pod pritiskom.«

Čeprav 31-letni Jamamoto ni več med najmlajšimi, pa bo imel s podporo Honde in navijačev ter s prednostjo domačega terena dobre možnosti za uspešen debitantski nastop v Formuli 1.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Malce star je ze...
6.10.2019 23:09:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija