Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Max Verstappen
Ne delajte wrestlinga iz F1
Max Verstappen je opozoril, da vozniki ne želijo, da F1 postane umetna in ponarejena, kot je ameriška rokoborba.
Milan Klemenc
7. oktober 2019 | 0:51:38

Pripombe in opozorila so prišla takoj po tem, ko so se Verstappen in ostali dirkači ​​ srečali s šefi F1, da bi razpravljali o načrtih za naslednjo sezono, ki med drugim vključuje tudi uvedbo morebitne sprint dirke z obrnjeno štartno vrsto, s čimer bi nadomestili kvalifikacije na nekaterih prizoriščih F1.

Verstappen izraža skrb in bojazen, da bi s takšnimi triki tvegali, da bi F1 postala umetna in ponarejena ter podobna svetu ameriške rokoborbe.

»Vozniki smo se sestali z lastniki F1,« je zapisal Verstappen na svoji uradni spletni strani.

»Veliko smo govorili o tem, kaj si želimo dirkači. Nič ni bilo odločenega, vendar ne želimo, da je tako  kot ameriška rokoborba, kjer je vse umetno in ponarejeno. Jasno smo povedali, da to ni tisto, kar si želimo. Mislim, da je trenutni model kvalifikacij dober in ga ne bi spreminjal.«

Verstappen tudi ni bil najbolj zadovoljen z nekaj nedavno napovedanimi spremembami v F1. Potrjeno je bilo, da bo sezona 2020 imela rekordnih 22 dirk, pri tem Verstappna skrbi, da bo tako natrpan urnik, zelo, če ne preveč stresen za vso osebje v ekipah, kar bi posledično lahko vplivalo tudi na njihovo družinsko življenje.

Nizozemec je zaskrbljen tudi nad težo predlaganih dirkalnikov za leto 2021, ter pri tem apelira na pristojne naj ne dodajajo več teže. »Po trenutnih predlogih bodo dirkalniki za tri sekunde na krog počasnejši, kar je precej in mislim, da morajo biti dirkalniki lažji, da bi dosegali boljše čase, a s hibridnimi agregati in baterijami je to težko storiti,« je priznal.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Plan je, da bi na maksimalno treh dirkah preizkusili sprint dirko kot nadomestek kvalifikacij - dirkači jamrajo, Ekipe so pa soglasno Za. Meni osebno se sicer trenuten sistem kvalifikacij zdi čisto Ok, ne vidim pa nobene škode, če se kaka alternativna rešitev preizkusi - pravila bojo za vse enaka, tako da bo pošteno za vse. Dokler se ne preizkusi, ne moremo zares vedet.
7.10.2019 14:16:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija