Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Na današnji dan
Vrnitev na Nurburgring
7. oktobra 1984 je potekala prva dirka na kratki GP stezi na Nurburgringu.
Artur Švarc
7. oktober 2019 | 1:29:49

F1 se je z VN Evrope tja vrnila prvič po 1976, ko so vozili še po 22,8 kilometra dolgem Zelenem peklu. Zdaj je steza merila 4,54 kilometra in zasedla začetni del nekdanje Sudschleife.

Dan je minil v znamenju nesreč. Že zjutraj je Alain Prost na warm upu priletel v servisni avto dirkališča, parkiran ob stezi, kaos na dirki pa je podpisal Ayrton Senna. Brazilec je po štartu prepozno zaviral v prvi ovinek in nasadil Rosberga z Williamsom, s sabo pa sta odnesla še Surerja, Bergerja in Ghinzanija.

Dirko je dobil Alain Prost pred Alboretom s Ferrarijem in aktualnim svetovnim prvakom Piquetom z Brabham BMW-jem. Tako Ferrari kot Brabham sta takoj po ciljni črti ostala brez bencina. Oba dirkača sta ustavila ob izhodu iz boksov in krilila z rokami nad pravilom FIA, da je rezervoar v turbo dobi omejen na 220 litrov. Četrti je bil Niki Lauda, ki je dirko začel s 15. mesta in se je hudo ponesrečil na zadnji dirki na tem prizorišču 1976.

Lauda je za novo stezo povedal, da je zelo varna in idealna za dirke. Prav tako je poudaril, da ob vrnitvi na nesrečni Nurburgring ni čutil strahu zaradi nesreče izpred 8 let.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija