Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   McLaren
2021 ni več izgovorov
Andreas Seidl je pred dnevi povedal, da bo Mclaren leta 2021 prešel na Mercedesovo moč.
Milan Klemenc
7. oktober 2019 | 23:04:19

Med ruskim dirkaškim vikendom je McLaren naznanil, da se bo leta 2021 vrnil na Mercedesov pogonski sklop in po šestih letih premora obnovili svoje partnerstvo  z njimi.  Medtem ko so se pri McLarnu iskali med Hondo in Renaultom in nizali razočaranje za razočaranjem, je Mercedes v turbo hibridni dobi F1 osvojil vse, kar se je osvojiti dalo.

Seidl je prepričan, da je Mercedes še vedno merilo v F1, zato si je McLaren prizadeval, da podpiše partnersko pogodbo z Mercedesom po letu 2020. Namen Mclarna je jasen, vrniti se na stara pota, najvišja mesta in pripeljati naslove nazaj v Woking. 

Seidl je povedal:  »Moja naloga je, da vodim ekipo F1 in čim hitreje sestavim vse elemente za katere menim, da so potrebni za uspeh v prihodnosti. To vključuje organizacijske stvari, infrastrukturo (nov vetrovnik) in dobavitelja pogonskega sklopa. Pogonski sklopi Mercedesa so več kot očitno merilo uspešnosti v tej hibridni dobi in eden glavnih razlogov, da smo se odločiti za njih. Najboljše je, da imamo enak pogonski sklop, kot ga ima najboljša ekipa v paddocku, potem se nimamo več kam skrivati.«

Ko je McLaren potrdil, da bodo po sezoni 2014 končali partnerstvo z Mercedesom, je bil Ron Dennis, prepričan, da so turbo hibridni motorji V6 tako zapleteni, da njihova skupina ne bi mogla premagati tovarniškega proizvajalca.

Toda Seidl pričakuje, da bo McLaren prejel vso podporo, ki jo ima Mercedes na razpolago. Pri tem pa ga spodbuja dejstvo, da se predpisi o motorjih leta 2021 ne bodo spreminjali.

»Ob pravilniku, ki ostaja enak za pogonske enote, pride do konvergence (zmanjševanju razlik) med proizvajalci,« je pojasnil Seidl. »Vidimo, da so proizvajalci pogonskih sklopov precej blizu, kar je za nas prednost, saj lahko izberemo tistega, ki je najboljši. Mislim pa, da smo se glede na to, kar je Mercedes pokazal v zadnjih petih ali šestih letih, pravilno določili in da gremo po letu 2020 naprej skupaj.«

Seidl je zadovoljen, da so ga pri uresničevanju idej podprli tako delničarji, kot direktor McLarna, Zak Brown.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija